Prikaz jedne poruke
Stara 8.12.2006, 5:22   #1
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
Question Identitet i zastita preko interneta

Bijo sam na jednom forumu i ispod svakog komentara jednog korisnika stoji slicica koja prikazuje:

Prvo sam mislio da je neka sala al kad sam isti forum otvorio sa Mozilla Firefox-om, pisali su mi naravno opet orginalni moji licni podatci i da naravno koristim Firefox..

o cemu se radi jer stvarno nisma upoznat sa ovim. Znam da sam trebao mozda postavit temu u apliaktivni softver ili negdje drugo ali molio bih administratore da ostave ovde temu jer sam imao namjerur otvoriti slicnu temu a to je nasa sigurnost, identite kod koristenja neta. Kolika je sigurnost kupovine preko neta i koliko postoji rizik da nam neko otudji nasu korisnicku sifru koju koristimo za konekciju.
Znam da svi govore kako trebamo svaki put ukucavat korisnicko ime i lozinki kad se konektujemo na net (a na da je drzimo kao "zapamcenu" na izborniku) jer tada postoji manji rizik otudjivanja lozinke ali zar je to stvarno tako moguce i u kojim mjerama. Koliko zavisi od koristenja programa s kojima surfamo i koliko se mozemo zastitit od tih stvari sa programima tipa "Zone Alarm" .
jonathan je offline