Prikaz jedne poruke
Stara 8.3.2013, 13:05   #12
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: Par pitanja u vezi SSD diskova ?

Citat:
dario_cile kaže: Pregled poruke
jali ono sto je mene dousevilo(pored brzine) bilo je sto su izuzetno tihi ne cuju se nema vise onog zaletanja kao na HDD i ono da se ceka da se nesto ucita.Iksreno,mislim da je i nase trziste polako dalo pristupacne cijene (koliko-toliko) prema ovim SSD-ovima.
Pa nema sta da se cuje. Podaci se cuvaju u memorijskim cipovima (slicno usb flash diskovima), dok hard ima elektromotor i aktuator.

Citat:
orange47 kaže: Pregled poruke
ja drzim swap na hdd-u, ali imam dovoljno ram-a (12Gb) tako da se prakticno ni ne koristi. obzirom na cene memorije, mislim da nije bitan swap. ionako kazu da ne treba raditi vise stvari istovremeno
To ne mogu da pretpostavljam za svakog korisnika koji se javi na forumu . Vecina ljudi i ne zna kako se pagefile (swap je na linuxu i nije ista stvar) podesava. Ja je licno drzim fiksirano na 200 MB (ako slucajno popijem BSOD da bih imao minidump), inace mi ne treba ni za sta.

Citat:
Bryan Fury kaže: Pregled poruke
Slažem se, kad crkne kupiš drugi, kao i bilo koju drugu komponentu, nije od zlata
Ako crkne . Za par SSD-ova sto sam cuo da su crkli, uglavnom su crkli iz cista mira - verovatno se provukao skart. Ali zaista ne znam nikoga ko je ispucao sve write/erase cikluse na nekom SSD-u.
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke