Citat:
dario_cile kaže:
jali ono sto je mene dousevilo(pored brzine) bilo je sto su izuzetno tihi ne cuju se nema vise onog zaletanja kao na HDD i ono da se ceka da se nesto ucita.Iksreno,mislim da je i nase trziste polako dalo pristupacne cijene (koliko-toliko) prema ovim SSD-ovima.
|
Pa nema sta da se cuje. Podaci se cuvaju u memorijskim cipovima (slicno usb flash diskovima), dok hard ima elektromotor i aktuator.
Citat:
orange47 kaže:
ja drzim swap na hdd-u, ali imam dovoljno ram-a (12Gb) tako da se prakticno ni ne koristi. obzirom na cene memorije, mislim da nije bitan swap. ionako kazu da ne treba raditi vise stvari istovremeno 
|
To ne mogu da pretpostavljam za svakog korisnika koji se javi na forumu

. Vecina ljudi i ne zna kako se pagefile (swap je na linuxu i nije ista stvar) podesava. Ja je licno drzim fiksirano na 200 MB (ako slucajno popijem BSOD da bih imao minidump), inace mi ne treba ni za sta.
Citat:
Bryan Fury kaže:
Slažem se, kad crkne kupiš drugi, kao i bilo koju drugu komponentu, nije od zlata 
|
Ako crkne

. Za par SSD-ova sto sam cuo da su crkli, uglavnom su crkli iz cista mira - verovatno se provukao skart. Ali zaista ne znam nikoga ko je ispucao sve write/erase cikluse na nekom SSD-u.