Pa na konfiguraciji iz profila. Meni nije jasno ,ako mi se svaka aplikacija i sa klasicnim hard diskom podize za manje od sekundu, sekundu ili sekundu i 10 stotinki, kako moze biti drasticno brze ? Pri obicnim ,svakodnevnim aplikacijama ne vidim nikakvu razliku.
Cak ni kad je u pitanju Windows. Ako izuzmemo ucitavanje Windowsa od trenutka ukljucivanja racunara ,pa do desktopa. Windows i ovako recimo na 8 ili 16 gb rama dise punim plucima i sve je super brzo.
Stvarno nije mi jasno gde se to vide velike razlike, a na SSD se ne mogu smestati veliki fajlovi. Razumem ja da SSD ima mnogostruko vecu brzinu pristupa ,ne treba defragmentacija ,radi na drugacijem principu... Ali u Windowsu ,pri radu sa obicnim aplikacijama ja ne mogu da vidim ubrzanje ,jer i sa klasicnim hardom sve je ultra fast.
Slazem se da ce to uzeti ko hoce ... sta vise i ja sam ga kupio (i poklonicu ga za 3 dana za rodjendan

) ,ali secem vene ako on ima ikakav uticaj na produktivnost. Imam tonu aplikacija i SSD je brzi samo kod ovih vecih 20-100 MB ,ali to je toliko mizerno ,da bih morao da merim stopericom.
Mnogo je lepo kad benchmark pokaze 450/450 a za klasicni brzi hard disk 150/150 i lepo je sto SSD ima brze vreme pristupa, ali se to u obicnom radu i ne primeti.
Ako nekom ne treba brzo ucitavanje igara ,novih deonica igara ili brutalno startovanje Windowsa ,bolje je da ulozi lovu u druge komponente. A ako vec ima sve zivo i ne zna sta ce sa parama ,neka pazaruje ,makar reda radi
Ima cak i parodija na YT gde su jedino primetili zaista boost u aplikacijama ,kad su istovremeno pokrenuli nekoliko desetina (skoro stotinu) programa u isto vreme. Tu je SSD razvalio HDD, ali ovako ,dobitak je mizeran.