tema: Neverwinter
Prikaz jedne poruke
Stara 7.5.2013, 16:19   #59
Dzigi
Veteran

Član od: 19.9.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 226 puta na 122 poruka
Određen forumom Re: Neverwinter

Nije losa igra uopste. Pogotovo sto je free

Poceo sam da igram pre 4 dana. Na beholder-u sam. Guardian fighter 40lvl.
Odigrao sam sve dungeon-e, skirmish-e i 10-ak foundry quest-ova do tog level-a ali uglavnom ih igram kada je event aktivan zbog seals of lion/manticore/... i astral diamonds(AD) mada prvenstveno zbog AD jer je to glavna valuta u igri.

Nakon tutorial-a dolazite u glavni grad (Protector's Enclave) i to je main hub za sve ostalo. Tu se nalazi banka, AH, razni store-ovi, itd...
Kada sam prvi put dosao u grad mislio sam da je previse krcato svime i svacime. Na svakom cosku su neki npc-ovi koji prodaju nesto za razlicite valute. Mnogo razlicitih ikonica iznad njihovih glava Ali kada se grad istrazi i provede malo vremena u njemu sve je mnogo bolje i jasnije. Grad nije uopste veliki. Za nekih 10-15min moze sve da se pohvata.

U gradu se nalazi 4-5 kapija koje vode iz doticnog. Klikom na kapiju otvara se world mapa, koja je nacickana drugim oblastima i vi klikom na neku idete tamo. Mozete otici gde god zelite ali naravno ubice vas pogledom ako odete u regiju za 60lvl Uglavnom pratite quest chain i igra ce vas voditi od mape do mape. Mada su regije za vas level oznacene drugom bojom tako da ne mozete pogresiti. U svakoj regiji ima dosta ljudi bar do sada pa se lako mozete napraviti grupu ako zelite.

Do sada sam sve resavao solo sem dungeon-a i skirmish-a koji su za 5/5. Mada u dosta slucajeva moze lagano i da se zavrsi sa 4/5. Nisam u guild-u nego sam sve igrao preko dungeon finder-a i tu uglavnom nema mnogo price u grupi. Najduze sto sam cekao da nadjem grupu je 10 sekundi bukvalno. Svi sa kojima sam igrao su bili skroz ok i nije bilo problema. Skirmish-i traju od 10-15min a dungeoni od 30min-60min zavisno od grupe. Juce smo odigrali jedan dungeon za 38lvl Throne of Idris (tada sam bio 38lvl) sa par likova 36/37 i to je bilo strasno koliko je tu dps-a bilo. Dva thief-a, mage + cleric (healer). Nikad brze nismo zavrsili dungeon. Ne duze od 30min. Zaboravih da napomenem da se u svakom trenutku moze pratiti statistiku u dungeon-u i skirmish-u. Tipa ko je koliko mobova ubio, najvise damage napravio, itd.

Sto se tice dropova u dungeon-u i skirmish-u uglavnom svaki boss dropuje jedan rare item i seal. Seal je vrsta tokena preko koga mozete kupovati opremu i brzo se nabavi. Seal dobija svako dok je za blue rare item standardno need/greed/pass s'tim da je naglaseno da li je class specific pa ako je moju klasu ostali ce prepustiti meni item kao i ja njima itd. Sto se tice seal-ova ako je aktivan event onda mozete dobiti od 2-4 seal-a po boss-u pa se lako moze skupiti dovoljan broj za item. Takodje kada je aktivan event za dungeone recimo uvek ce se na kraju nalaziti chest za rare item-om za vasu klasu. Samo treba da se ubije poslednji boss. Takodje sto se tice seal-ova njih ima 4 vrste. Dobijate seal of the lion u dungeonima do 36lvl-a, zatim seal of manticore od dungeona 36lvl pa ne znam dokle nisam jos stigao. Postoji jos par nacina da se dodje do seal-ova. Svaki region ima bounty hunter-a i svaki mob ima sansu da dropuje item koji taj bounty hunter moze da menja za seal of.... Samo pukim quest-ovanjem sigurno cete imati preko 40 komada sto je dovoljno za jedan seal.

Postoji par valuta u igri. To su klasicni copper/silver/gold, Astral Diamonds i Zen coin. Ne racunam razne seal-ove. Sto se tice gold-a nema bas neku veliku upotrebu. Mozete kupiti mounta za 5G, injury kit, healing potion, i razne toolkit-ove za loot-ovanje class specific chest-ova po mapama. Postoji 5 razlicitih ako me secanje dobro sluzi (Relic kit, Thief kit, Nature kit, Dungeon kit, Arcana kit) Svaka klasa u startu dobija kao opciju neki od tih. Ja kao Guardian Fighter imam dungeoneering skill od starta i mogu sa 100% sanse da otvorim chestove koje nadjem lutajuci mapom. Thief naravno ima thievery itd. Toolkit-ovi koje mozete kupiti a kostaju 1s50c daju vam 75% sanse da otvorite non-class specific chest-ove. Naravno da ne bude zabune postoje i klasicni chest-ovi koje moze da otvori svako. Sto se tice AD to je glavan valuta u igri. Zamislite moje iznenadjenje kada sam otisao da kupim nesto u AH i video da se za to koristi AD umesto gold-a koje sam pazljivo stekao. Sto se tice AD to se dobija na vise nacina i dosta brzo. Najbrze preko daily quest-ova, daily dungeon-a, daily skirmish-a ili daily PvP-a. Sto se tice daily quest-ova to se odnosi na questove koje su korisnici pravili pa ne mora da se grinda recimo jedan te isti quest sto je odlicno. Drugi nacin je preko profesija koje mozete trenirati, mozete tako sto se molite bogovima ili tako nesto. To moze da se radi svaki sat s'tim sto morate biti oko camp fire da bi ste ih prizvali. Treca valuta je ZEN Coin koji se kupuje za pravi novac i moze dosta da olaksa neke stvari. Nije P2W ali sve olaksava i ubrzava. Nekome to moze da smeta, nekome ne. Mada moze da se konvertuje ZEN coin u AD i onda to da se ikoristi u AH da bi se doslo do zeljenih item-a. a odnos ZEN coin:AD je trenutno 1:450. Primetio sam da ljudi kupuju item-e za pravi novac i postuju u AH za AD. Vecina item-a koji se kupe nisu bound pa se sve moze prodavati. Od epic mount-a do profession booster-a.
Dzigi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Dzigi na korisnoj poruci:
0gold (8.5.2013), CartmanSP (5.11.2013)