Nastavak
Sto se tice profesija meni se svidjaju jer nema klasicnog run and mine fazona nego se sve obavalja kao neka vrsta mikromenadzmenta. Unajmite miner-a, letherworker-a,.... i saljete ih da to odrade i za sve je potrebno vreme. Za sve sto naprave se dobija exp i razne druge nagrade. Leadership jer recimo dobra profesija za mene jer mogu sa posla da je igram i donosi mi takodje AD

. Mozete sve profesije da istrenirate ako hocete. Niste ograniceni. 20lvl je maksimum sto se tice profesija. Uostalom videcete. Takodje evo korisnog linka preko koga mozete da pratite, trenirate profesije itd. Povezan je direktno sa igrom samo sto se radi u browser-u. Zbog toga su profesije i osmisljene na taj nacin. Mozete i sa mobilnog da pristupite.
http://gateway.playneverwinter.com/
Sto se tice borbe i skilova ona je po meni odlicna i stvarno je zabavno. Nema milion skilova na ekranu. Postoje dva primarna skila koji su mouse button 1 i 2. Zovu ih At Will skilovi. Naravno ima ih vise ali vi birate koja ce to dva biti. Onda imamo 3 Encounter skila koja imaju CD(cooldown). Imamo takodje i Daily powers. Mozete imati 2 istovremeno ali aktivacijom jedne na CD ide i druga. Daily power se dobija kada se puni action bar a on se puni prilikom borbe. Veoma se brzo puni tako da prakticno mozete korisiti svakih 30sec. I postoje 2 pasivna skila. Imate vi naravno dosta vise skilova ali ne mozete sve da ih koristite odjednom. I imate opciju da slot-ujete 3 potion-a i to je to. Clean and simple

Sama borba je odlicna i real time je mada mislim da imam malo kasnjenje. Tipa kad zamahnem macem ne mogu odmah da se pomerim dok se udarac ne zavrsi. Naravno to je veoma kratko ali primeti se. Naravno ne smeta

Kao tank imam i stit koji ima svoj action bar tako da ga mogu podizati na shift. Odlicna je zastita. Naravno samo ako se uperi u pravom smeru

Osecaj borbe je odlican sto je bitno.
Same regije su odlicne. Nema sarenila tipa GW2 nego je sve mracnije. Meni se svidja. Questovi su klasicni ali zanimljivi zbog okruzenja. Uradi to, aktiviraj ono, donesi ovo, ubij ono. Nema klasicnog grinda jer samim pracenjem main quest-a se sve moze resiti. Imao sam do sada jedan quest da ubijem 60 zombija

Ali to se zavrsi za 2min

jer se krecu u coporu od 7-8 i ubijaju pogledom. Posto je borba zanimljiva kao i dropovi ne predstavlja problem.
Postoji i nesto sto se zove Foundry i tu korisnici mogu sami da prave svoje questove koji su po meni bolji nego questovi in game

Ima ih gomila i imaju rating, vreme trajanja, koliko je ljudi potrebno da bi se resili, itd. Odlicna stvar. Neki traju i po par sati. Ugavnom ljudi ih cesto igraju zbog daily AD. Svi se skaliraju prema vasem level-u. Na kraju svakog se nalazi chest ali loot je random jer korisnici ne uticu na to.
Evo blizi mi se kraj radnog vremena pa je vreme da zavrsavam

Morao sam nekako da prekratim ovaj prvi i najgori dan posle praznika.