Prikaz jedne poruke
Stara 8.6.2013, 14:03   #267
Obtainer
Veteran

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 282 puta na 157 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Stvarno mnogo očekujem od ove igre, ali iako izgleda da će sve ispasti kako treba, još me malo strah da ne uprskaju stvar u nekom segmentu. Taj osećaj je kod mene još dodatno pojačan jer mi je Witcher omiljeni fantazijski svet.

Obožavam taj nepretenciozan način pisanja Sapkovskog, koji te na momente čak može zavarati da čovek samo trabunja, a onda te npr. pogodi pravo u srce sa nekim međuljudskim odnosima tj. nadmudrivanjem, antipatijom, prijateljstvom, čežnjom... Sa kojima se, na kraju krajeva, mogu poistovetiti. Pa te onda razdrma sa realističnim opisom borbe, silovanja, podlosti. Postepenim razvojem i prikazom Geralta od neosećajne mašine za ubijanje koji ne čini nikakve greške jer za ništa nije vezan, do toga da mnogi mogu da uče iz Geraltovog prikaza ljudskosti, ali i nemogućnosti da se othrva... pa sad-nekom za koga vidiš da mu krv pije i on je tog svestan ali razum tu ne radi. Prikaz koliko je tvrdoglav i nevoljan da se menja čak i ako samom sebi donosi probleme i nesreću za vrat mi ga je ponajviše spustio sa nivoa Übermenscha na nivo običnog, no dobro, malo specijalnijeg lika, koji samo pokušava u svemu tome da opstane i čini dobro gde stigne jer mu moral tako nalaže, iako on sam to nikad ne bi priznao već bi se krio iza maske Vešca. Sve to još fino prožima politika i slovenska mitologija, kao i naš slovenski "štimung" tako da mi sve to daleko bolje pada nego nešto što neko npr. germanske krvi može da napiše.

S obzirom da su igre radili i rade njegovi zemljaci, uvek je bilo za očekivati da će oni svemu tom posvetiti dodatnu pažnju i pokušati sve preneti u novi medijum što preciznije.
U igrama se isto može primetiti "plemenski" mentalitet. Tako se u ruskim igrama uvek može primetiti zanimljiva priča i gameplay (duševno ali ofrlje- sounds familiar?) ali katastrofalna implementacija, a kod nemaca upravo obrnuto. E sad i jedni i drugi su se "ogrebali" na ove između njih tako da su pokupili ponešto sa svih strana, sad samo da iskombinuju pravilno to što imaju i moglo bi se stići do blizu savršene igre.
Obtainer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Obtainer na korisnoj poruci:
nameless1 (8.6.2013), vukodav (8.6.2013), Vulee (8.6.2013)