Prikaz jedne poruke
Stara 30.6.2013, 18:24   #140
drzare
Član

Član od: 4.3.2010.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 75 puta na 69 poruka
Određen forumom Re: Linux Mint...

Citat:
Spawn BG kaže: Pregled poruke
Nisi me razumeo izgleda ili se ja nisam dobro izrazio...
Dakle, imam dva hard diska: na prvom su win particija (na kojoj je naravno win koji radi, ovaj put kucam sa njega) i linux particija. Na drugom je ceo hard jedna ntfs particija. MINT i PCLOS mi uopšte ne nude prvi disk za instalaciju (dakle, ni da gazim win ni onu linux particiju) već samo disk 2. Za probu sam stavio Puppy na fleš, pokrenuo ga, kao fol hoću da ga instaliram i on mi sasvim normalno nudi sve: hoću li da gazim C: (sda1, win), sda2 (linux particija) ili ovaj drugi hard (ntfs)... Inače, kod MINT-a sam išao na ono "something else", ali nije vredelo, ne daje mi da izaberem prvi hard (a vidi ga kad otvorim "Computer") .
Zašto Puppy hoće, a MINT neće? Da li da ipak narežem na DVD (da li uopšte ima veze, da nije zbog toga što je sa fleša?) pa sa DVD da pokušam instalaciju ili da probam nešto drugo?
Отвори Г-партед(покрени систем у лајв режиму ) па пробај да форматираш 1 хард диск... Наравно, само провери да ли прихвата команду без да стварно форматираш уколико не желиш да изгубиш податеке.
Минт као и Убунту и све друге дистрибуције намењене обичним корисницима не дају сва права кориснику који користи систем са преносног носача меморије, док Папи (Puppy linux) даје администраторске дозволе и кориснику у живом режиму.
drzare je offline   Odgovor sa citatom ove poruke