Re: Dnevnik gledanja filmova II
Ja ne mogu da se pronadjem ni u jednoj kategoriji koju si naveo.
Sa jedne strane, te ajronmene supermene betmene spajdermene fantasitcne cetvorke petorke nikad nisam voleo, i odgledao sam par komada i jednostavno mi ne lezi, da ne kazem - dosadno mi je. Isto vazi i za anime, mechaanime, mange, pikachue, digimone (ili je sve to ista stvar, ne znam i nije mi bas bitno) - pogledao par epizoda i hvala dovidjenja. (ne smem ni da spomenem sta mislim o starwarsu, treku, gospodarima (gospodaru?) prstena (prstenova?) - nikad nisam siguran kako se ustvari zovu ti filmovi. Sve sam to uredno odgledao, ali ... meh...
Dakle to je sve neki mainstream koji dolazi iz US of A ili eto i iz Japana.
E sa druge strane, taj evropski film. To tek da ne pocinjem. Treba stvarno imati taj momenat u sebi (ja ga nemam), variti sve te umetnicke poduhvate, sta je pisac hteo da docara kroz alegoriju metafore. Razumem to kao alternativu, ali ne i nesto kao sto je nuzno neophodno i potrebno u mom zivotu, a pogotovo ne da slusam kako su oni ljudi koji kapiraju takve filmove iznad svih jer boze ostatak ako ne moze da shvati to - mora da gledaju transformerse.
Dakle - birkam birkam i naidjem na nesto sta valja. Uglavnom filmove o ljudima. Moze da bude spor i dosadnjikav, moze da bude i indijsko-belgijska produkcija, moze da bude i totalno nagrdjen od strane kritike i gledalaca, moze da kosta od 2000 do 20000000 dolara - ako je meni pogodio notu - onda je odlican film (MENI jelte). I mogu nekome da skrenem paznju na njega - ali to je sve.
p.s. A za Munje se apsolutno slazem - i ovo je prvi put da sam se slozio sa tobom oko review-a bilo kog filma, pa sam malo zbunjen, al ajd.
|