Citat:
Laxi kaže:
Ти, друже, ако хоћеш да осетиш тежину возила под воланом, иди седни у прави камион па се возикај. Не знам како мислиш да ти неко пренесе тежину возила на волан јер је то једноставно немогуће. Јбт, ово је игра, не реалан живот...
|
hehe, pa osnovna svrha ffb-a je prenos te "težine"
pretpostavljam da nemaš iskustva sa ffb volanima pa nisi upućen.
zato valjda i postoji ffb, da bi on preneo neku povratnu fizičku informaciju na virtuelnog vozača, gejmera, šta već.
uz pomoć volana i simulacija novije generacije bukvalno se može preneti svaka neravnina, rupa, bilo kakvo dešavanje na prednjoj osovini prilično verno.
Ogromna većina ljudi nema para ni mogućnosti da kupuje neke G-FORCE motion simulatore, tako da im je volan jedini kontroler preko kojeg mogu zapravo nešto da osete.
Ja sam samo rekao da bukvalno nemam nikakav otpor na volanu, prstom ga zavrtim i on se okrene sam bez problema svih 900 stepeni.
Moguće je i da zapravo nema ama baš nikakvog otpora volana, ja sam već rekao da nisam vozio kamion pa ne znam, ali je ovde još neko lepo spomenuo da je ovo ipak samo igra, tako da je mnogo lakše voziti kad postoji bilo kakav konstantan otpor. ipak je dobro je da nema otpora kad treba da se parkira

mada imao sam i volan samo sa oprugom, kod njega bih sigurno imao konstantan otpor haha
neko je i spomenuo da mu je nelogično da sa malim volanom vozi kamion i da mu je lakše sa tastaturom zato što je navikao, dok je kod mene sve suprotno- ako ne mogu da vozim preko volana+ako vožnja ima bljutav osećaj, ma nećeš me naterati da klikćem na tastaturu pa to ti je

analogno je analogno haha
uostalom nije ni bitno, nemam ja sad neki spejs šatl volan, ako vredi 30-40e idi begaj, ja sam oduvek voleo kola, glavne igračke kao klincu su mi bile formula i moskvič(sa formulom sam se prevrnuo

), ćale me vodio na mišeluk, kasnije ja pravio sumanute krugove po mišeluku i menjao gume na tri meseca....
Sada mi je drago što ipak "nepromišljeno" samo vozim preko kompa - jeftinije i bezbednije
ponavljam nije ni bitno, ovako ispada kao da sam neki zaluđenik oko većini nebitne stvari.
Ne znam koliko ću moći to objasniti, ali ovo je jedna od retkih vožnji gde je nekako perspektiva ok i izgleda normalna. sa podešenim fov-om baš baš izgleda kao da gledam iz kabine kamiona, bliži objekti, dalji objekti...
sve je nekako kako treba, dok kod većine drugih simulacija je to drugačije, iako je sve podešeno kako treba, ali opet sam pogled na put, teren....ne znam, nije to to, nije srazmerno