Prikaz jedne poruke
Stara 16.9.2013, 23:37   #1735
brux7
Novi član

Član od: 10.7.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 21 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

Igrao sam TW igre od početka. Verovatno stotine i stotine sati (dakle mator sam ). Napokon sam probao i RTW2 i nako desetak sati igranja... i razočarenje.

Nravno, igra je raskošna. Slike su prelepe, modeli lepo izgledaju. I to je to. Iza svega ostaje jedna velika šupljina. Bojim se da patchevi i modovi tu malo šta mogu da učine. Stvar je u engine-u. Mehanika borbe, one što je krasilo stare TW igre, ovde potpuno izostaje i sve se pretvara u veliku i haotičnu gužvu, bez obzira da li se radi o Rimljanima, Grcima ili varvarima. Kampanja je pretvoreno u dosadno (i predugačko) piljenje u oblake koji promiču i pokrete konjanika dok se izređaju sve frakcije. Kad to prođe, tad nas dočeka nas ogroman broj dosadnih prozora sa bezbroj informacija, po kojima moramo da bauljamo. Čak i kada ih izučimo i postupimo onako kako mislimo da je najispravnije, to ne garantuje da će sve stvari odvijati kako očekujemo, jer čovek nema osećaj da njegov potez bilo šta uzrokuje, nego da se sve odvija negde iza, u tabelama. Sve deluje kao komplikovana i potpuno neinvetivna igra brojeva.

Naravno, ako ste mladi i ne pamtite vremena kad su se pojavile neke "revolucionarne" igre, kao što je Rome Total War 1, možda će vas ovo zadovoljiti. Desetak sati jeftine zabave i kraj. Na kraj krajeva, takvi su i današnji filmovi, raskošni, blistavi, a šuplji. Međutim, za sve one koji su dugo čekali izlazak RTW2, nadajući se da će u njemu biti obuhvaćena sva dosadašnja iskustva CA, ovo je veliko veliko razočarenje. I verovatno poslednja TW igra koju će igrati.

Dakle na stranu kozmetika i efekti, pomalo je tužno da je stari, dobri mod EB (Europa Barbarorum) za RTW1, koji je po mnogo čemu remek delo modovanja, po uzbuđenju i osećaju dubine koji igrač ima (naravno ako ima strpljenja i afinitet za to), još dugo neće biti prevaziđen.
brux7 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku brux7 na korisnoj poruci:
<S2N><Mefisto> (17.9.2013), minist@r (16.9.2013), NjegovaWisost (19.9.2013), Wittmann (17.9.2013), Zemunelo (17.9.2013)