Prikaz jedne poruke
Stara 14.12.2013, 12:24   #7056
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Twilight

Искрено, сада када сам одгледао прва три дела.. Да, сада ми већ то вампири, вукодлаци и средња школа још и има смисла, чак ћу се усудити да кажем и шарма (Twin Peaks setting код мене увек пролази). Међутим, како је ово постало популарно код тинејџера, е то је ван сваке памети. Можда је због уплаканог Роба Патинсона, који нам је пружио невероватан перформанс - у питању је највећи могући папучар, који све време говори тихо и уплаканим гласом. Свака му част када је човек то издржао. Кристен Стјуарт, са друге стране, делује и сувише уверљиво (поготово када знамо да је свој мали љубавни троугао пренела и у стварни живот) и помало комично, али она још и није толико лоша колико Патинсон и да нисам гледао онај његов филм "Remember Me", well...

Но, на страну висок буџет који се види, ово је заиста ужасно остварење. Пре свега, растумачимо сценарио. Писац је жена, која ни не крије да је идеју "добила у сновима". То је све ОК. Романса са вампиром, што да не. Међутим, иако нисам читао књигу, нема сумње да је он баш овакав као Патинсон - лепушкаст, опасан, матор, изнад обичних људи.. Иако је ово, у суштини, само још једна интерпретација "Принца на белом коњу", делује помало.. тужно. Чак и овако "треш", могао је ово да буде "Underworld" или слично, а овако је испао "Дракула, Секс и Град". О игнорисању свега канонског и традиционалног да не напомињем - вампири на сунци сијају као дијаманти! (једна од многих материјалистичких референци). Из неког разлога, човек од 109 година иде по 20. пут у средњу школу! (и осваја женска срца својим знањем!)..

Дакле, напомињем, немам ништа против маштарија о "принчевима", али од вампира направити папучу у кецељи... Свака част! 2/3 сваког филма до сада заузимају бесмислени дијалози и филозофије љубави (где смо? куда идемо?) уз тужане, готово псеће очи Роба Патинсона и покушаје Кристен Сјутарт да има секс (три филма, шест сати, и овај се још увек снебива!).

И тако се враћамо на почетак - зашто је овај крш постао популаран и како је зарадио толики новац? Тинејџери и нису баш погодни за стилске фигуре ове врсте.. Или је Патинсон сам довољан разлог да разуларене тинејџерке напуне биоскопске сале? Ко ће га знати. Све у свему, занимљиво искуство, мада нисам добио одговор на своје питање :/

Ова рецензија је прајслес

Spoiler za рецензија :)):
Movie begins. Some sh*t happens.
Vampire dude: I've killed humans. But, you know, I'm not a monster or anything anymore, all I do now is hunt animals, drink their blood while they are mostly still alive, and dismember the carcases after.
Stupid retarded pale girl: OH WOW, well that's OK! Because you are HOT and totally BADASS and you have skin that shines like f*cking diamonds in the sun for some f*cking unknown reason and I like shiny stuff because I'm f*cking retarded!
Vampire dude: I think we should go out because I am an obsessive compulsive stalker and you don't mind having men you've just met sneaking into your bedroom at night and watching you sleep.
Stupid retarded pale girl: I can see no fallacies with your logic.
Some more sh*t happens.
The end.

Poslednja ispravka: Rockstar (14.12.2013 u 12:38)
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci:
Asmodeus (15.12.2013), Belfegor (14.12.2013), ColdBoot (15.12.2013), filpan (27.12.2013), goranmax (14.12.2013), Nicklord (26.12.2013), player1 (14.12.2013), Skenderevo (14.12.2013)