Prikaz jedne poruke
Stara 28.5.2014, 13:39   #7780
SchizoidMan
Član

Član od: 16.3.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 74 puta na 41 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Sasvim se slažem sa Rokstarom u vezi "Her".
Prevara od filma.

Isto važi i za Enemy.
http://www.imdb.com/title/tt2316411/
Vizuelno je sve to divno. Ali to je to. Dubine nigde. Smisla. Film od bogalja za bogalje (i to bogalje srednjoškolce). Pročitana "Metamorfoza" i neki skrnavi sažetak Hegela i odgledan rani Linč vas ne čine intelektualcem, niti pozvanim da pravite filmove dublje od romantičnih holivudskih komedija, već u najboljem slučaju minimumom potrebnim za kafansko druženje.
88 minuta koji su trajali kao večnost.
A, kraj? Kraj je svojim besmislom smešan. Što je čak pozitivno. Pomisli čovek da se autor sprdao, namerno davio publiku samo da bi dosatvio onako apsurdan kraj.
Ako, pak, nosi neku simboliku koja je meni izmakla, onda mu treba zabraniti da pravi ovakve filmove, oterati ga u neki mejnstrim, na televiziju, da ne zaluđuje ljude koji traže nekakav kvalitet na filmu.

Muka mi je od ovakvih filmova i ljudi koji se njima oduševljavaju. Transformersi i Robokap su mi draži zilion puta. Tu očekujem smeće, pa ni ne gledam. Oni ne maskiraju svoj besmisao, ispraznost, već ponosno na poster stavljaju robota koji je jaše... robota dinosaurusa. Her, Enemy i slična nedonošča samo traće naše vreme, predstavljajući se za nešto što nisu - duboki, "inteligentni".
SchizoidMan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SchizoidMan na korisnoj poruci:
pedjosav (29.5.2014)