Prikaz jedne poruke
Stara 11.7.2014, 14:32   #9
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
Određen forumom Re: HP 1020 dugo stajao

Citat:
Nesapancevo kaže: Pregled poruke
Proradio je. Ima odstampanih samo 3300stranica. Ali problem je sto sa leve strane sirine 1cm ostavlja tragove u vidu "neprobušenih rupica", kao da na nekom roleru sa te strane ima neke prljavstine . Ja sam ga cistio ali ocigledno ne dovoljno dajte neki savet...
Verovatno ti je zaprljan valjak ili su ostali tragovi zapečenog tonera na njemu. Taj štampač bi trebalo da ima opciju samostalnog čišćenja, potraži malo po opcijama i podešavanja štampača. Ubaciš papir, pokreneš opciju i štampač sam očisti valjak. Ne radi uvek baš kako treba ali ništa te ne košta da probaš.

Ako to ne upali, svrati do apoteke ili nekog boljeg servisa bele tehnike i traži izopropil alkohol. To je specijalna vrsta neagresivnog alkohola koja služi baš za čišćenje elektronike. Dok si u apoteci traži da ti daju pakovanje "blaznica" a ako nemaju onda svrati do neke parfimerije. To su male okrugle pamučne "krpice" koje žene koriste za skidanje šminke i koje ne ostavljaju tragove (zato su i neuporedivo bolje od obične vate).

Otvori zaštitu štampača, natopi blaznicu izopropilom i lagano prebriši valjak. Trudi se da ga ne okrećeš previše jer je prenosni odnos između motora koji pokreće valjak i njega poprilično velik i što je najbitnije ne dodiruj površinu valjka prstima. Vrati sve na svoje mesto, pusti minut-dva da izopropil kompletno ispari a onda odštampaj jednu belu stranicu iz recimo Word-a ili običnog Notepad-a. Bitno je samo da stranica bude prazna kako bi diode pečenjem osušile valjak.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Nesapancevo (11.7.2014)