Citat:
Nesapancevo kaže:
Proradio je. Ima odstampanih samo 3300stranica. Ali problem je sto sa leve strane sirine 1cm ostavlja tragove u vidu "neprobušenih rupica", kao da na nekom roleru sa te strane ima neke prljavstine . Ja sam ga cistio ali ocigledno ne dovoljno  dajte neki savet...
|
Verovatno ti je zaprljan valjak ili su ostali tragovi zapečenog tonera na njemu. Taj štampač bi trebalo da ima opciju samostalnog čišćenja, potraži malo po opcijama i podešavanja štampača. Ubaciš papir, pokreneš opciju i štampač sam očisti valjak. Ne radi uvek baš kako treba ali ništa te ne košta da probaš.
Ako to ne upali, svrati do apoteke ili nekog boljeg servisa bele tehnike i traži izopropil alkohol. To je specijalna vrsta neagresivnog alkohola koja služi baš za čišćenje elektronike. Dok si u apoteci traži da ti daju pakovanje "blaznica" a ako nemaju onda svrati do neke parfimerije. To su male okrugle pamučne "krpice" koje žene koriste za skidanje šminke i koje ne ostavljaju tragove (zato su i neuporedivo bolje od obične vate).
Otvori zaštitu štampača, natopi blaznicu izopropilom i lagano prebriši valjak. Trudi se da ga ne okrećeš previše jer je prenosni odnos između motora koji pokreće valjak i njega poprilično velik i što je najbitnije ne dodiruj površinu valjka prstima. Vrati sve na svoje mesto, pusti minut-dva da izopropil kompletno ispari a onda odštampaj jednu belu stranicu iz recimo Word-a ili običnog Notepad-a. Bitno je samo da stranica bude prazna kako bi diode pečenjem osušile valjak.