Operativni sistem
SP dolazi po defaultu sa Androidom 4.1.2 Jelly Bean, u međuvremenu je dobio update na 4.3, i sada čeka KitKat odnosno 4.4.
Ovaj hardver je odlično uparen sa 4.3, ali msm da će procvetati tek sa 4.4.
Inače, msm da je Sony razočarao sa korisničkom podrškom, jer ovaj uređaj ima tek nešto više od godinu dana od premijere, a već su stavili KitKat pod istragu, odnosno premišljaju se dal da ga puste ili ne. Ukoliko SP ne dobije 4.4 i ostale update-te do Aprila 2015 koliko minimalno traje klasičan 24mesečni ugovor, ovo će biti moj poslednji telefon od Sonija.
Aplikacije
Telefon dolazi natrpan bloatware-om, većim brojem meni beskorisnih aplikacija(prvenstveno zbog drzave u kojoj zivimo, pa pola stvari ne funkcioniše). Sve u svemu nista posebno ne bih izdvojio, standard..
Zaključak
Prilikom kupovine sam se dosta premišljao izmedju ovog telefona, Galaksija S3 i HTC One mini, i siguran sam da nisam pogrešio pošto telefon duva oba ova u većini slučajeva.
Da nije tog problema sa telefoniranjem, lošeg softvera kamere i nemogućnosti prebacivanja aplikacija na eksternu karticu, ovo bi bio savršen smartfon. Ovako je samo jako dobar.