Prikaz jedne poruke
Stara 26.9.2014, 10:37   #8
Yonai
Član

Član od: 27.3.2013.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 502 puta na 188 poruka
Arrow Re: Igre na konzolama koje su vas najvishe razocharale?

Nadam se samo da će FF XV biti lišen takvih dizajnerskih propusta...

Inače, što se razočaranja tiče, ima tu još kandidata koji su izneverili neka moja očekivanja...

Gran Turismo 6 - posle toliko godina iskustva, Poliphony Digital i dalje pati od dečjih bolesti... AI u šestici je i dalje loš. Ukinuti su automobili kao nagrade posle svakog seta turnira, automobili se dobijaju mnogo, mnogo ređe nego ranije. Kredit koji se dobija nakon svake trke je bezobrazno mali u odnosu na cene i broj automobila u igri. Bukvalno te teraju na in-game transakcije kako bi došao do smislene količine kredita za neku jaku mašinu. Ja sam prešao nekih 60% igre i jedva sam skupio pare za jedan od superautomobila. Bezobrazno. Eh da, zaboravio sam i neoprostivo dug loading time pri ulasku u svaku trku i enormno velike patch-eve koje izbacuju svako malo. Svaki čas pri ulasku u GT moram da skidam po 1-2 GB zakrpa i nadogradnji. Mogli su to malo bolje da reše.

Dragon Age II - Iako sam generalno donekle i uživao u igri, neke dizajnerske odluke su neoprostive. Konstantno recikliranje lokacija, ograničenost kretanja na jedan grad sa okolinom, uniformisanost menija sa itemima u JRPG stilu (ali ne dobrom JRPG, već FF XIII JRPG stilu), ubog sistem armora i itema uopšte... Zamerki previše, vrlina premalo.

Dungeon Siege 3 - ovo ne zavređuje da se nazove Dungeon Siege igrom. Totalno odsustvo duha i osećaja iz prethodnih igara.

Bayonetta - po opisima igre sam očekivao brda i doline, ali gameplay i grafika mi nikako nisu ostavili dobar utisak i posle 1-2 sata igranja sam odustao.

Infamous 1 & 2 - isti slučaj kao i sa Bayonetta igrom. Kretanje unaokolo mi nikako nije fluidno, gameplay me totalno odbija, odustao posle sat vremena.

PES 2014 - mislim da o ovome ne treba previše pričati. Gameplay totalno umrtvljen i uništen. Doduše, demo za 2015 je ostavio pozitivan utisak, tako da se nadam da je PES 2014 bio samo jedan evolutivni promašaj u serijalu koji neće ubiti franšizu.

Silent Hill Downpour - Ovaj Silent Hill je izdat 2012. a grafički deluje kao da je mnogo stariji. Pogotovo kada se vidi ona scena u šumi na početku, drveće deluje kao iz PS2 ere. Generalno, igra nije loša, ali nije ni nešto posebno. Borba je loše odrađena. Graficki glitch-evi na sve strane. Veliki turn-off, bar za mene. Jedino što mi je baš leglo je soundtrack. Isto tako i SH: Shattered Memories je izneverio, jer je to suštinski mnogo više akciona nego horror igra po načinu izvođenja.

Virtua Tennis 2009 - nešto poput problema sa PES 2014 - uništena dobra formula, gameplay dosta nespretan, kao i odziv igrača. Srećom, Virtua Tennis 4 je to ispravio, ali je zato unazađen career mod. Valjda će naredna igra u serijalu biti kompletna. Ako je bude.

Watch Dogs - prethodni post od ddak-a je rekao sve o tome. Još kad se doda enorman hype, dobiješ jako bljutav ukus u ustima.

I za sam kraj - DLC/microtransactions filozofija je generalno veliko razočarenje u modernim igrama. Nemam ništa protiv kvalitetnog DLC-a koji donosi nešto suštinski dobro u igru i opravdava novac koji je dat za to. Ali većina današnjih DLC/$ in-game $ stvari je tu samo da izmami novac. Novi skin, novo oružje, novi achievement... to su najčešće mamipare, a one su jako jednostavno mogle biti integrisane u osnovnu verziju igre. Ali eto - ovako je lakše uzeti novac masama. Možda mi je cela ta DLC/in-game purchase filozofija i najveće razočaranje od svih.

Poslednja ispravka: Yonai (26.9.2014 u 10:44)
Yonai je offline   Odgovor sa citatom ove poruke