Citat:
SAJEVAC kaže:
Gagi radice bez problema....Veruj mi na rec  .Preteruju ljudi kad su napajanja u pitanju.Moja kartica trosi 190 w tdp i radi na corsair cx 430...Jedna grana 28 A na 12 v...Jos sam je ja i klokovao...Pazi kad garantujem da moze i godinama da radi bez problema...Stavi slobodno i nemoj da brines  .
|
Nije ovde stvar u TDP-u graficke, sustina je u tome da osrednja napajanja posle 5-6 godina ne mogu da ispostuju kvalitet isporucene struje kao kada su nova (losa struja ubija komponente). Taj tvoj Corsair CX430 je sasvim dovoljan za i3 + HD 7870, tako da nista tu nije cudno i spektakularno, normalno je sto ti radi nekoliko godina bez problema, ipak je Corsair jedan od pouzdanijih igraca u svetu napajanja

. Ako njegov Chieftec ne pokazuje simptome ostarelih napajanja, onda moze bez problema da stavi r9 270, ali ako dolazi do vecih padova napona (softverska ocitavanja su neprecizna), vreme je za zamenu (ne samo zbog graficke, stradaju i ostale komponente). Nije sve u nalepnici i famoznoj 12v grani, zbog toga Seasonic 430W kosta vise nego neki Chieftec 700W

.