Prikaz jedne poruke
Stara 16.2.2015, 20:12   #1263
SAJEVAC
Deo inventara foruma

Član od: 6.12.2008.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 561 puta na 516 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku SAJEVAC
Određen forumom Re: Da li će napajanje izdržati grafičku?

Citat:
Howard1 kaže: Pregled poruke
Lex987 je upravu. Starija napajanja nisu toliko pouzdana i slabija su nego kad su nova i jos kako mogu da naprave haos u racunaru. Radi se i "coperskoj mrezi" gde usled rada vise godina coper trafo gubi snagu usled grejanja, dugogodisnjeg rada itd, opada mu efikasnost i samim tim i napajanje postaje slabije od onoga kako je nekada bilo. Prvo elektrolitski kondenzatori gube svoje vrednosti (kapacitet i ESR) pogotovo u sekundaru mreze, zatim zavojnica koja se zagreva i koja je odmah do tih elektrolitskih kondenzatora i na kraju coper trafoi slabe usled nekoliko godina rada tako da se potpuno slazem sa gospodinom koji ima nick Lex987.
Trafo ne moze da slabi.Trafo je obicna namotana zica...Moze da se istopi i da pravi problem.Prosto neka skine occt i neka pogleda napone.Pri maks opterecenju ako ne pada ispod 12 v onda nema problema..Moja kartica je jos veci potrosac i radi na jos slabijem napajanju.Corsair nije nista kvalitetniji od chiefteca .I ja sam imao lc star 8 godina i radio je kako treba....Kondezatori slabe,gube kapacitet ali ne na taj nacin i ne tako brzo kako ti mislis.Sta bi rekao za Equivalent series resistance,skraceno esr...Bitniji je od kapaciteta pa ga niko i ne pominje.Nema tu sta...To napajanje ce sigurno da gura tu graficku kako treba.
SAJEVAC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke