Citat:
Howard1 kaže:
Lex987 je upravu. Starija napajanja nisu toliko pouzdana i slabija su nego kad su nova i jos kako mogu da naprave haos u racunaru. Radi se i "coperskoj mrezi" gde usled rada vise godina coper trafo gubi snagu usled grejanja, dugogodisnjeg rada itd, opada mu efikasnost i samim tim i napajanje postaje slabije od onoga kako je nekada bilo. Prvo elektrolitski kondenzatori gube svoje vrednosti (kapacitet i ESR) pogotovo u sekundaru mreze, zatim zavojnica koja se zagreva i koja je odmah do tih elektrolitskih kondenzatora i na kraju coper trafoi slabe usled nekoliko godina rada tako da se potpuno slazem sa gospodinom koji ima nick Lex987.
|
Trafo ne moze da slabi.Trafo je obicna namotana zica...Moze da se istopi i da pravi problem.Prosto neka skine occt i neka pogleda napone.Pri maks opterecenju ako ne pada ispod 12 v onda nema problema..Moja kartica je jos veci potrosac i radi na jos slabijem napajanju.Corsair nije nista kvalitetniji od chiefteca .I ja sam imao lc star 8 godina i radio je kako treba....Kondezatori slabe,gube kapacitet ali ne na taj nacin i ne tako brzo kako ti mislis.Sta bi rekao za Equivalent series resistance,skraceno esr...Bitniji je od kapaciteta pa ga niko i ne pominje.Nema tu sta...To napajanje ce sigurno da gura tu graficku kako treba.