Prikaz jedne poruke
Stara 16.2.2015, 22:40   #1265
Lex987
Deo inventara foruma

Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.314
Zahvaljeno 1.339 puta na 1.193 poruka
Određen forumom Re: Da li će napajanje izdržati grafičku?

Citat:
SAJEVAC kaže: Pregled poruke
Trafo ne moze da slabi.Trafo je obicna namotana zica...Moze da se istopi i da pravi problem.Prosto neka skine occt i neka pogleda napone.Pri maks opterecenju ako ne pada ispod 12 v onda nema problema..Moja kartica je jos veci potrosac i radi na jos slabijem napajanju.Corsair nije nista kvalitetniji od chiefteca .I ja sam imao lc star 8 godina i radio je kako treba....Kondezatori slabe,gube kapacitet ali ne na taj nacin i ne tako brzo kako ti mislis.Sta bi rekao za Equivalent series resistance,skraceno esr...Bitniji je od kapaciteta pa ga niko i ne pominje.Nema tu sta...To napajanje ce sigurno da gura tu graficku kako treba.

Sajevac, ovde gresis, verovatno posledica forsiranja Chieftec-a na nasem trzistu, usled nedostatka dobrih napajanja. Kvalitetnije serije Chieftec-a su Nitro i Navitas, ostalo je prosek. To sto neki primerak osrednjeg napajanja potraje 8 godina, ne znaci da ce svako trajati toliko. Da ne idemo dalje, imas na IT svetu komentare bas za pomenuti APS-550, nezanemarljiv broj njih opisuje kako je napajanje crklo posle par godina rada. Pitanje je u kakvim uslovima je radilo to napajanje 6 godina, da li je ikada cisceno od prasine, mozda je radilo u prostoriji gde je visoka temperatura.. Nije to tako jednostavno, pa da kazes kao iz topa, radice bez problema. Ne kazem da bi trebalo momentalno da izvadi iz kucista i baci na djubre, ali ne treba ocekivati da svako osrednje napajanje radi 10 godina na gejming konfiguracijama. To za kondenzatore si delimicno u pravu. Zavisi od kvaliteta kondenzatora (japanski, tajvanski, no name..), kao i od hladjenja istih (ovde pomenuta serija Chieftec-a ima propuste, u smislu da poneki kondenzator stave "u zavetrinu", pa usled neadekvatnog hladjenja dolazi do havarija). Moze da posluzi kao privremeno resenje, ali kada bude prelazio na novu platformu obavezno neka uzme novo, jer zasto bi kockao celu konfu sa napajanjem kojem je garancija davno istekla.
Lex987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci:
SAJEVAC (16.2.2015)