Prikaz jedne poruke
Stara 8.4.2015, 14:37   #2756
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.924 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
Asmodeus kaže: Pregled poruke
Narativ koji je CDPR tim stvorio je da vecina izdavaca i developera otima pare od igraca tako sto im uvaljuje DLC-ove koje ne treba da naplacuje, svesno zanemarujuci da i ti developeri prave velike DLC-ove koje vrede placenog novca (da ne ulazimo sad u tu temu koliko zapravo stvarno vrede ti DLC-ovi i koliko su zapravo sjajna prilika da se za manje rada uzme vise para). Drugi deo narativa je njihova predstava "dobrog zakletog PC" developera koji postuje igrace i daje za dzabe sto vise moze.
A onda, kad na takav narativ koji je ocigledno prepoznalo puno ljudi, izadju sa obavestenjem da idu u stategiju Season Pass-ova i spremaju set DLC-ova, brane se retorikom kako su to zapravo ekspanzije sa velikim sadrzajem koji, eto kosta, pa su primorani da ga naplate. "Massive expansions", njihove reci.
Dacu primer:
Ekspanzije za Skyrim Dawnguard i Dragonborn u proseku traju u proseku traju preko 20 sati. Pa je li ih Bethesda nazvala masivnim ekspanzijama?
Prva moja reakcija je bila, aha, evo ih rade isto sto i drugi (ne racunam tu ekstreme poput Ubisofta, mada su se i oni popravili dosta) a pricaju potpuno suprotno. Nema potrebe da racionalizujem nista sebi, niko iz CDPR-a mi nije rod ni pomozibog, a pojedinima ovde kao da jeste...
P.S. Ako jeste, dajte bre sredite nam neke steam kljuceve za dz.

Malo vadis iz konteksta....oni nisu kritikovali svaki DLC vec modernu DLC politiku. A ta politika je da se naplacuju Skin Pakovi i neki sitni dodatci i ostale sitne gluposti koje ne bi smele da se naplacuju. Ja se secam iz jednog intervjua gde su rekli da podrzavaju DLC-ove poput Bioshock-a, Dishonorda (ja mislim da su pohvalili i Skyrim) i rekli su da nisu protiv toga i da ih smatraju nekom vrstom ekspanzija. Kao sto rekoh po stoti put , izrazi DLC i Ekspanzija su na papiru isti, ali dosta ljudi smatra da bi trebalo biti razlike. Ja Skyrim DLC takodje smatram ekspanzijama i podrzavam ih. Enemy Unknown za Xcom recimo nije nazivan DLC-om vec ekspanzijom....Civ 5 dodatci isto...Ko je u pravu sada? Zasto oni to nisu nazvali DLC-om vec ekspanzijom (a imali su isto gomilu DLC-ova koji se naplacuju)?
A inace se nikako ne bih slozio da je ovo sto CDPR radi isto sto rade i omrazene kompanije. Ja ne znam sta je isto u njihovoj politici gde su rekli da nece naplacivati DLC-ove( znate na koje mislim) da nece biti DRM-a, da nece juriti sa izlaskom, da nece zapostaviti PC igrace? Kako takav stav (koji je vise puta do sad bio opravdan i sa kecom i sa dvojkom) mozete da uporedjujete sa stvarima koje radi Ubisoft i EA recimo???
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke