Zanima me sledeca stvar. Ovo su temperature posle pola sata igranja GTA V.
Prvo, da li je normalno da jedno jezgro bude 10c toplije od drugog? Uzeo sam LC-CC-100 kuler za CPU i ima njegovu fabricku pastu, problem je u tome sto sam kuler okrenuo naopako kada sam montirao, pa sam ga skinuo i vratio kako treba NE menjajuci pastu (nisam imao drugu tada). Sada mi je problem da ga opet skidam jer sam ga JEDVA ugurao u plocu, zakacinje postolje za kondenzatore kada postavim da duva ka zadnjem delu kucista. Inace opipavao sam kuler i bio je samo mlak na dodir, dakle hladnjak se nije zagrejao s obzirom da su temperature visoke (?).
Druga stvar, u trenutku kada sam napravio SS gore, kuciste je bilo postavljeno normalno sa zatvorenom stranicom kada je u vodoravnom polozaju i otvorenom stranicom, temperature ne prelaze 55c, kao sto mozete da vidite overklokovan je na 3Ghz. Kuciste je uzas, znaci neka kanta obicna, napred sam stavio osmicu ventilator, nazad 90mm (cini mi se) i na NB mali fan od 30mm jer je northbridge vreo kao pakao.
Trece, jel u redu da se kuler od procesora okrene tako da duva u gornji deo kucista? Planiram da uzmem drugo kuciste ali jos uvek nisam bas odlucio koje, zanimaju me varijante kad je napajanje dole a i kad je napajanje gore.
U pitanju je Q8300 na 3.00Ghz.