Prikaz jedne poruke
Stara 21.5.2015, 13:46   #3643
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
Iceman_37 kaže: Pregled poruke
To ti se zove screen tearing, tako barem meni po opisu. Jeste malo izrazeniji kod W3 ponekad. On se resava ukljucivanjem Vsync ili vertikalne sinhronizacije sa monitorom. Medjutim to nije preporuka kod W3 jer nesto nije u redu sa tim podesavanjem koliko sam cuo, dolazi onda do suttering i generalno je frame nizi. Ako imas nvidia kartu mozes da probas preko Nvidia control panela za igru da stavis adaptive vysnc (half refresh rate) < ukoliko igras sa 30 fps zakljucano ili samo adaptive ako ti je otkljucan frame 60 ili unlimited.

P.S Meni je za prolog trebalo 9 sati i 51 minut po statistici
I dalje se desava, manje ali se desil. Half refresh rate, 30 fps lock. Muti mi se slika na tom delu ekrana i podrhtavaju teksture, evo recimo bas je malopre Tamarina ruka izgledala kao da si je sastavljao iz tri dela, iscepana.
Znaci to je screen tearing?

Pocinju da me bole oci od njega, strasno iritantna stvar. Je l' moguce da je do 30 fps locka? Ne mogu da otkljucam an vise, jer igra svaku promenu fpsa ne trpi, vec trza kao luda. A 60 cu moci da zakljucam 2018.

I jos jedna interesantna stvar - pokusao sam da uhvatim SS problema da se vidi kako izgleda, i to vise njih, i na svakom je slika perfektna. Kako je to moguce, znaci F10 sam pritisak i bar jednom sam morao pogoditi trenutak gde se "cepa". Kad ono na SS-u nista, a meni oci silovane.
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke