Re: R9 270x ili ?
crkavaju i posle 2 sata igranja sad po vrućini kamoli da radi nonstop godinu dana, a i obično na sajtu piše koliki je predviđeni životni vek kondenzatora na nekoj temperaturi, ja sam mojoj pojačao broj obrtaja ventilatora da ne prebacuje 70c ali i dalje kad je opterećena 100% gruva i skače lagano temperatura i brzina ventilatora raste
Sve u svemu toplota je neprijatelj svih komponenti, od matične proceosra grafičke hard diskova itd, ja je mazim i pazim ali ima ljudi koji isto tako misle da ne može ništa da joj fali i samo cepaju, evo neki klinci su uspeli posle 2 meseca da unište jednu grafičku što sam im prodao 8600GT silent ja sam im rekao da paze na temperature međutim nisu obraćali pažnju i crkla, sad sam im prodao drugu gts450 i znam da se pošteno grejala u gamingu i zimi do 80c a oni sad ne gase igrice ni leti mogu samo da mislim koje su joj temperature, sećam se i ja sam pre igrao igrice leti i toliko se grejala soba da sam držao peškir pored sebe da brišem znoj dok igram.. sa nekom starom grafičkom fx5200
U redu ako ti crkne u garantnom roku ali kad istekne moraš iz svog džepa da daš pare..
Najbolje pogledaj po internetu koje su max deklarisane temperature za tu grafičku i prati koje su tvoje i gledaj da bude uvek bar 5c niža temperatura.. onda si kao miran ali ako prebacuje onda moraš da gledaš da je rahladiš, e to ako ne radiš onda joj skraćuješ životni vek.
Ne znam odakle ti to da uopšte da grafička radi do svoje deklarisane temperature grafička radi dok ne zabode može da cepa i preko 100c i na kraju počinje da baguje i da se javljaju artifakti kad se pregreje ali sigurno nije zdravo da grafička radi na visokoj temperaturi koja je viša od maksimalne deklarisane, ali nije nemoguće, naročito ako je loše hlađenje u kućištu, i kao što rekoh nije svako pažljiv da prati temperature.. pun je forum prokuvanih procesora i grafičkih kao ne znam šta im je, sve zavisi od modela do modela negde je hlađnje dobro urađeno a negde čisto kao da rashladi malo... da nije tako ne bi se prodavali aftermarket kuleri za grafičke i procesore nego bi svi držali na stock kuleru.
A što se tiče 2g memorije meni se dešava da se popuni do maksimuma memorija kad igram skyrim sa nekim dodacima i onda počinje da se usporava, tako da i ta priča da je za fullHD više nego dosta 2g netačna, kad se odvrnu teksture na maks i još neki efekti poslužiće i 3g, zavisi od igre do igre, a u budućnosti sigurno još više
|