Citat:
Monarh kaže:
E mala pomoć mi treba ako neko ima vremena danas.
Dakle, krenuo sam malo sad da se igram sa ovim gwent questovima, nekako me mrzelo da se bavim time dok nisam prešao priču.
Sad, malo neki savet da mi da neko ko je ovo skapirao. Pošto nije online igra, dajte i one neke masne fore tipa "uvek kreni sa tom i tom kartom" itd.
A razlog je jer ja bukvalno "suck" u gwent-u, dakle pojma nemam. Sve nešto na neki osećaj, jedva sam dobio par partija, u čemu je štos? 
Kad blefirati, kad preći u napad, kad pustiti protivnika da pobedi, kad ne...mislim, generalno su mi pravila jasna, ali nekako mi se sve svodi na slučajnost neku, nemam utisak da vladam situacijom.
Ko god može, unapred zahvalan.
|
Ja sam presao sve Gwent kvestove i moj ti je savet da polako igras i gradis spil jer je jacina spila najvaznija.Nazalost 90% uspesnosti ti je da imas jak spil ne neka vestina + malo kombinatorike.Igra je jako zarazna i jednostavna ali neizbalansirana jer kad nabudzish shpil kartama bukvalno si nepobediv.Ja ne pamtim kad sam izgubio partiju.
Kreni da igras po selima jos od prve mape i kad polako pobedjujes dobijas za svakog novog igraca po 1 novu kartu.Kupuj i sve ostale karte na koje naidjes.Obicno likovi s kojima prvi put igras (najcesce gostionicari) imaju karte i za prodaju.Zavisi i koji stil ti licno odgovara mozda ne ko moj-ja sam celu igru presao samo sa northern realms specijalka foltest duplo katapulti.
Klasika je da jednu rundu "navuces" protivnika da ispuca sto vise karti a ti sto manje i predas mu tu jednu rundu.Tako da nema neke zacrtane strategije osim da pratis koliko ima karti i trudis se da budes bar za kartu ispred, vremenom skapiras kad treba da predas kad da guras u zavisnosti od situacije "na terenu".Sto pre probaj da nabavis spijune i mamce i onda ces uvek imati jaci spil i kartu vise+ ima pesadija karta vrednost 7 koja unistava sve protivnike pesadiju ako im ukupna vrednost 10+. Ta u sprezi sa spijunima i mamcima ubija monster deck kad krenu da izvlace u serijama karte jednu pa ona vuce tri itd... ako su iste sve ih sprzi.Pa jos ako imas mamac da je vratis u svoj deck i navuces ga da ponovo ispucava peadiju i tako lako mu isushish deck.
Uvek drzi najbolje karte koje imas i da ih bude sto manje moguce u spilu jer tako povecavas verovatnocu za jaku ruku.Slabije karte koristis i kao mamac u smislu da ga cikas da iskoristi scorch ili neku specijalku sto pre.
Znaci za northern realms sto pre mozes eliminisi "poor fucking infantry" i posle kako imas sve vise jacih karti polako eliminisi i one obicne od 2,3,4,5 vrednosti a da nemaju specijalke.
Al ko sto rekoh to je moj stil pomalo sirovina

uvek spreman da outgun protivnika ma koliko karti izvukao+ uvek imam vise karti od njega i ne moze da se izgubi.Moze da se igra i elegantnije sa drugim spilovima pretpostavljam pa experimentisi sta ti najvise odgovara.