Citat:
Neutrino kaže:
Uz svaki Samsung model iz U serije dolaze IR extender i dva daljinca: klasična i pointer varijanta. Ne postoje izuzeci. Osim ako ih prodavac ili neko u lancu distribucije nije namerno izvadio iz pakovanja. Pointer daljinac inače ume da pravi problema i da ne registruje "tačkicu" ukoliko IR extender nije uključen. A možda je isključen i u servisnom meniju (Info + Menu + Mute + Power).
|
Okej, možda dolazi uz U seriju, ali ovde je Aibo opisao model iz H serije i dobio je taj IR extender...?
Meni bez IR extendera sasvim dobro reaguje pointer daljinac, tako da to ne vidim kao specijalni nedostatak, čisto mi je zanimljiva "raznolikost" pakovanja istih televizora.
Citat:
Aibo kaže:
Možda zavisi od tržišta i mesta proizvodnje. Ovaj moj je iz Mađarske a proizveden u Slovačkoj.
A za poređenje sa Sonijem, pa verovatno su jako slični, ipak koriste iste samsungove panele. Kao plus za Sony mi deluje to što im TV-i dolaze prilično dobro kalibrisani i što imaju najmanji lag na tržištu, samo 23 ms. Međutim cima me što koriste EDGE led osvetljenje, jer ako bi mi zapale neki svetliji oblaci po ekranu, sve ostalo bi mi palo u vodu. Barem je takav bio neki moj tok misli. I naravno Sony je skuplji.
|
Vidiš, nisam znao da koriste isti panel, uglavnom se po reviewovima Sony televizorima pripisuje nešto bolja slika. Kalibracija sigurno znači, ali nisam doživljavao da samo to čini zapravo jaz između Samsunga i Sonyja, meni je po radnjama generalno Sony imao življe boje, kao da je drugi panel u pitanju, a ne kalibracija.
Za lag si u pravu, bolji je Sony. Slično kao i za IRE, i to mi ne znači mnogo jer odigram jednom u pola godine nešto na TV-u, ali kome je to bitno i, pre svega, ko oseća te stvari, treba da ima u vidu odzive.