Re: Kako najbolje da se umrežim sa komšijom?
Da se nadovezem na svoj prethodni post. Moja greska, komsija isto ima adsl, ne kablovski internet, ne znam da li to ima veze, ali da napomenem. Elem, kupio sam utp kabl, povezao na jedan od njegova cetiri (valjda lan) ulaza, sproveo do sebe i kada ga povezem direktno na kompjuter kaze da je unknown connection na local area network-u i nema interneta uopste. To sam isprobao cisto radi provere, pa sam onda povezao kabl na svoj ruter (sto mi je zapravo i cilj), dakle njegov kabl u prvi ulaz, i drugi kabl iz mog rutera u kompjuter. U local area connection-u mi tada kaze da je povezan, mada internet opet nemam. Podesavao nista nisam niti kod njega niti kod mene jer sam ocekivao da me sreca nekada malo pogleda i da nesto mozda i zavrsim na laksi nacin (nasuprot skorasnjem enormnom cimanju po forumima da caletu instaliram win xp na lap topu posle vise neuspelih pokusaja, sto sam na kraju i uspeo, tako sto sam, kao potpuni laik, posle dvadeset isprobanih potencijalnih resenja, potrosenih previse radnih sati, menjao u biosu ahci na ide mod koji simulira pata disk (ovu svoju frustraciju sam morao da podelim, ne zamerite)). Dakle, moram li da podesavam nesto kod komsije, ili kod mene, ili mozda i jedno i drugo? Pokusao sam onaj trik da u browseru otkucam 192.168.1.1 i tako udjem u neka podesavanja , nije upalilo.
|