Citat:
Maladikt kaže:
Face špilovi uglavnom ignorišu stanje na tabli i napadaju direktno heroja, odnosno lice (face), te su tako i dobili ime.
Aggro igra "brze" karte koje koštaju malo mana kristala i cilj mu je da pobedi u prvih 4-6 krugova. U principu aggro = face.
Midrange igra "srednje brze" karte kojima na početku igre kontroliše tablu, ali mu je cilj da ubije protivnika pre nego što se igra otegne.
Control špilovi su najsporiji i njima je cilj baš da otegnu partiju jer igraju "skupe" i "spore" karte koje mogu da se odigraju tek sa 8 ili više mana kristala. Pre toga koriste karte za čišćenje table i pojedinačno uklanjanje protivničkih stvorenja, kao i lečenje, kako bi uspeli da prežive.
(Ekskluzivni) Tempo špilovi su retka stvar. Taj termin se više koristi generalno tokom partije jer manje-više svi špilovi teže tome da imaju dobar tempo, a to znači da što efikasnije iskoriste svoje resurse (mana kristale i karte) kako bi uspeli da odigraju što više stvari ili uklone što više protivničkih pretnji i tako onemoguće protivniku da se vrati u igru.
Sikret / secret špilovi su špilovi koji koriste Secret karte. Jedini takav trenutno aktuelan špil je Secret paladin. Ima i drugih deckova koji ih koriste (mage i hunter), ali u njima te karte nisu okosnica kao u ovom, već ih samo dopunjuju.
Handlock je control špil za Warlocka. Zove se hand-(war)lock jer ima "veliku ruku". Ako se optimalno igra tokom cele partije igrač drži veliki broj karti u ruci jer mu hero power omogućava da vuče dodatne karte (što uglavnom i radi tokom prva 2-3 kruga, a tek u četvrtom zapravo odigra neku veliku pretnju).
|
Ahaa... e pa fala na lepom obješnjenju. Igrao sam malo HS odavno, ono kad je krenuo, prestao sam pa se skoro reaktivirao. Kao da sam pao s Marsa kad sam video sve ove termine. Ali, sad je jasnije.