tema: Nba 2k14
Prikaz jedne poruke
Stara 10.12.2015, 9:35   #371
NastyB
Banned

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 902 puta na 538 poruka
Određen forumom Re: Nba 2k14

Citat:
Hajzenberg kaže: Pregled poruke
U celoj priči oko NBA 2k14 mi je potpuno nejasno zašto su morali da naprave da neke utakmice zaista deluju kao da kompjuter vara da bi pobedio.
Naravno da to radi, jer bi bilo potpuno nezanimljivo da pobeđuješ sve redom. Ali, iako ti deluje drugačije, AI "podešava" odnos pobeda i poraza u dovoljno dobrom odnosu. Naprimer, igram sa Kingsima (najviše sam sa njima igrao 2K14) i na početku imam odnos pobeda 3-2. Sledeće dve utakmice su protiv Filadelfije i San Antonija. Ne želim da imam 3-4, pa računam da ću dobiti Filu, izgbiti od Sparsa i to je OK. Međutim Fila igra kao nenormalna, lete u odbrani, a u napadu pogađaju nemoguće, čak i Noel sabija trojke. Naravno, ne dešava se uvek tako, ali čim krene - prekidam, pa onda ispočetka. Ako je četvrtina prošla bez PREVIŠE sumanutih situacija (uvek ima gluposti koje se dešavaju, ako se i desi neka, ovo je, ipak, igra, ali poludim kad krenu u nizu, jedna za drugom) sledi SAVE pa onda odatle. Nebitno je i da izgubim, samo da nema PREVIŠE idiotarija. I tako, iz prekida, odigram normalnu utakmicu, potpuno se opustim protiv San Antonia, nebitno mi je šta bude i očekujem da izgubim. Počnem utakmicu, a oni ni okean sa broda da pogode, u napadu se šetam kao pored balvana, odakle god šutnem to upada...onda sledeća protiv Klivlenda, pa i njih satrem, pa naleti Minesota i ona me opere kao od šale, pa odeljem Oklahomu, a Niksi obrišu MSG sa mojim igračima...
Uglavnom, pustiš da ide, nerviraćeš se, naravno, ali ćeš svakako do plejofa ako znaš da igraš, a tamo...to je druga priča.
I jedan mali savet - kad CPU tim krene da pogađa iz nemogućih pozicija, često menjaj odbrane. Dešavalo mi se da me Hjuston razbija sa trojki, a onda zaigram FULL COURT PRESS i oni se potpuno pogube. Ili kad CPU tim počne da se šeta kroz odbranu zaigram zonu i bude potpuno drugačije. Veoma je poželjno često menjati tip odbrane u toku utakmice.
NastyB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NastyB na korisnoj poruci:
Hajzenberg (10.12.2015)