Citat:
Hajzenberg kaže:
U celoj priči oko NBA 2k14 mi je potpuno nejasno zašto su morali da naprave da neke utakmice zaista deluju kao da kompjuter vara da bi pobedio.
|
Naravno da to radi, jer bi bilo potpuno nezanimljivo da pobeđuješ sve redom. Ali, iako ti deluje drugačije, AI "podešava" odnos pobeda i poraza u dovoljno dobrom odnosu. Naprimer, igram sa Kingsima (najviše sam sa njima igrao 2K14) i na početku imam odnos pobeda 3-2. Sledeće dve utakmice su protiv Filadelfije i San Antonija. Ne želim da imam 3-4, pa računam da ću dobiti Filu, izgbiti od Sparsa i to je OK. Međutim Fila igra kao nenormalna, lete u odbrani, a u napadu pogađaju nemoguće, čak i Noel sabija trojke. Naravno, ne dešava se uvek tako, ali čim krene - prekidam, pa onda ispočetka. Ako je četvrtina prošla bez PREVIŠE sumanutih situacija (uvek ima gluposti koje se dešavaju, ako se i desi neka, ovo je, ipak, igra, ali poludim kad krenu u nizu, jedna za drugom) sledi SAVE pa onda odatle. Nebitno je i da izgubim, samo da nema PREVIŠE idiotarija. I tako, iz prekida, odigram normalnu utakmicu, potpuno se opustim protiv San Antonia, nebitno mi je šta bude i očekujem da izgubim. Počnem utakmicu, a oni ni okean sa broda da pogode, u napadu se šetam kao pored balvana, odakle god šutnem to upada...onda sledeća protiv Klivlenda, pa i njih satrem, pa naleti Minesota i ona me opere kao od šale, pa odeljem Oklahomu, a Niksi obrišu MSG sa mojim igračima...
Uglavnom, pustiš da ide, nerviraćeš se, naravno, ali ćeš svakako do plejofa ako znaš da igraš, a tamo...to je druga priča.
I jedan mali savet - kad CPU tim krene da pogađa iz nemogućih pozicija, često menjaj odbrane. Dešavalo mi se da me Hjuston razbija sa trojki, a onda zaigram FULL COURT PRESS i oni se potpuno pogube. Ili kad CPU tim počne da se šeta kroz odbranu zaigram zonu i bude potpuno drugačije. Veoma je poželjno često menjati tip odbrane u toku utakmice.