Prikaz jedne poruke
Stara 18.1.2016, 22:43   #11
SAJEVAC
Deo inventara foruma

Član od: 6.12.2008.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 561 puta na 516 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku SAJEVAC
Određen forumom Re: R9 270x bottleneck?

Mogu se nabrojati na prste jedne ruke igre koje iskoriscavaju sva cetri jezgra na pravi nacin..Taj procesor ce biti usko grlo u nekim igrama,ali ce u vecini sa 270x raditi odlicno...Kakvih 60 %...Da se ne ponavljamo,nije bitno broj jezgara,nego njihova snaga...

Cakija i3 nije bio usko grlo sa 7870 jer on ima ht i u multi tredu nije toliko los,samo je u igrama koje traze veliku procesorsku moc,daje manje fps od i5.Nije to pitanje iskoriscenosti samo gpu,nego fizike koju obavlja sam cpu.Naravno ovo se sve tice i3 procesora koji sam ja imao..Ni slucajno ga ne treba stavljati u isti kos sa haswell i3 ,a o skylake da i ne pricam.i3 6100 je sposoban i za najvise klase grafickih kartica.

Citat:
MARE GSX R kaže: Pregled poruke
Ok je to ali sa 3ghz 2 jezgra i 3 mb casha, ne vredi mu ni da je 2016, i moj intel pentium d dc je bio 3.40gh i 4 mb casha, pa uleti u 100% i na nfs undercover, ok znm da nisu za poredjenje tako stari cpu i ovaj o kome je rec, ali ipak ni ovaj pomenuti nije nes posebno, tj sve zavisi sta covek voli da igra, mozda mu i bude dovoljno, ali msm da ce morati da razmislja o upgrade-u...

Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
Odmah cu te ispraviti...Okej je gledati ghz,ali ne na takav nacin kao sto si ti uradio...Nije isto 3ghz od tog cpu i recimo od nekog koji je generacija pre...Broj instrukcija po kloku cine da taj procesor daje vrlo dobre performance na tim taktovima i niz drugih jedinica koji obavljaju matematicke proracune unutar procesora tako da ova prica ne pije vodu .
SAJEVAC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SAJEVAC na korisnoj poruci:
prolicJ (18.1.2016)