Prikaz jedne poruke
Stara 8.5.2016, 22:59   #1
Pucko
Veteran

Član od: 15.5.2010.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 63 puta na 48 poruka
Određen forumom Ogroman gubitak paketa u internet saobracaju, kako da resim problem

Dakle, sve je pocelo pre mozda nekih dva meseca, mada nisam bio kuci toliko da bi mi islo na zivce, tek kada sam se ponovo preselio, poceo sam da se nerviram i pucam, zato sto "izgubim kontrolu nad tenkom u igri world of tanks".

Krenem da istrazujem, sta se desava kada kliknem na dugme, kuckam itd, ustanovio da su to paketi. Ok onda imam veliki gubitak paketa, nepodnosljiv, ali ne uvek, samo u odredjeno vreme, ali to traje , jer samo kada imam vremena da se opustim malo uz neku igru ja se nerviram jer ne mogu nikako da se zabavim. Iz ISp-a su dolazili ljudi, kao nesto sredili na banderi , pojacali digitalni signal televizije itd. Medjutim meni je nastavio da se javlja isti problem, reklu su da je sve u redu a to sto se desava posle rutera, za to ne odgovaraju. ok.

Moja mrezna infrastruktura je modem>ruter>8port gigabit switch, koji salje kabal na tv, drugi kompjuter, drugi switch, na taj drugi su nakacena dva kompjutera i jedan ap, sa kojim pojacavam wifi, naravno pod drugim imenom, jer mi bridge repeater nije bas radilo kako treba, nebitno.

Ja sam pingovao sa kompjutera, kroz jedan switch, pa kroz drugi, ruter, 0% packet loss, posle 10 minuta pingovanja, mislim da je bilo sasvim dovoljno, pa sam pingovao na moju internet ip adresu, gde je ping bio 1ms, sto je opet 0 packet loss, e sad sta god da pingujem dalje, to se javljaju problemi, odnosno preko 2% gubitaka, sto sam procitao negde da ne sme da predje. Imao sam cak 28% gubitaka kada sam pingovao dns server od ISP-a , ili google, nisam siguran sta je vec tada bilo, poenta je da posle moje ip adrese ima mnogo gubitaka.

Ono sto mene zanima, internet ip, koji je zapisan, na kompjuteru, na ruteru, da li se on dobija iz modema (kablovska televizija je u pitanju, samim tim kablovski modem) ili iz DHCP servera ISP-a koji se nalazi negde u pi*kovcu u srbiji?

Da li ovo moze da bude problem sa kablom za kablovsku, sa modemom, sa DNS-om od ISP-a , njihovim DHCP-om, pretpostavljam da su sve to faktori koji uticu na gubitak paketa. TO se desava npr sada, sutra ujutru je dobro sve, i onda opet tako nekad kada ja imam vremena da se malo igram, zezam, pricam sa inostranstovm na skajpu, desavaju se ove gluposti. Modem je star negde oko 4-5 godina. Od kako je napravljen ugovor, cak smo pre mesec dana i produzili ugovor kako bi dobili 20mb za 1100 dinara mesecno.

Ili da jednostavno odustanem od online gaming-a, i da se zezam samo u singleplayer-u jer drugi isp ne postoji, njihovi radnici su generalno stoka jer ne zele da rade svoj posao kako treba, jos ako se ja ovako sa ovim tekstom nadjem kraj telefona, oni ce mi najverovatnije kratko reci, da je sve u redu i da ja umisljam, ali moracu u svakom slucaju da nazovem i da vidim da li zele da mi rese ovaj problem.

ISP je Kopernikus

Poslednja ispravka: Pucko (8.5.2016 u 23:08)
Pucko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke