Citat:
miksajlo kaže:
Dakle, htedoh da pitam : da li je moguce da se komp restartuje zbog hdd-a? Vec sam postavio jedan post u vezi hdd-a, koji skljoca, ali radi( doduse usporio je prilicno,novoinstalirani Win se podize po 3 minuta). Defragmentiran je , iskljucen je indexing service, obrisan je preftech, i nije nesto popunjen-55-60%. U pitanju je Maxtor dm 9 80 gb. Po restartu ne prijavljuje nikakav serious error, itd. Zivo me interesuje da li je zbog njega ili napajanja( komp je star oko 3 god. a napajanje je Hipomedia 300w), ali me iritira zesce  Masina je sledeca : Asus A7v8x-x, Athlon 2000+, 768 ram-a, i Abit 9550.
|
Ako se ponekad desi da se poslije restarta sistem odbija podići onda je vjerovatno do njega. Mada potencijalni problem može da pravi i memorije, cpu, grafika, mada nije rijedak slučaj da problem bude softwerske prirode, najčešće drajver ili neki program,pa i virus. Ali se sistem stvarno previše vremena diže. Provjeri u kome režimu radi disk, da slučajno nije u PIO. Tada bi ti cijeli sistem radio izrazito sporije. Takođe kako su ti već savjetovali provjeri MOLEX da nije klimav, to jest da ima slab kontakt sa HDD-om.
Pa javljaj šta se dešava.