Разочаран сам понудом филмова изашлих у овој години до јуна...Нисам додуше огледао филмове са суперхер. ни Воркрафт, али ово остало је недовољно добро. Елем...
The Adjustment Bureau
1 од филмова који ме неочекивано одувају. Вероватно 1 од најбољих које сам скоро гледао. Мет Дејмон и Емили Блант бриљирају. Филм је микс адреналинске акције, некласичне љубавне приче уз додатак уплитања судбине. У сваком случају, одгледати обавезно.
Оцена 8,5/10.
Zootopia
Дизнијев печат. Диван филм, а зечица је медена. Посебно је занимљиво и пријатно видети тако разнолик свет животиња и оно што је још боље – без људи. Филм има доста добрих фора (оно са Кумом и лењивцима ми је најјаче хаха), али изгледа да је најјача порука да се све може ако се не одустане, ако имаш јак дух и да су чак и немогућа пријатељства и те како могућа. Искрено, навијам за евентуални наставак, а највеће питање је зашто није било мајмуна? Можда су то избацили због повезаности са људима, приче о еволуцији, ко зна...
Оцена 8,5/10.
Deadpool
Пријатан, освежавајућ, занимљив са одличним сценама и доста необичног хумора. Уз Дедпула ми је Колос најзанимљивији. Дакле, ништа специјално што већ нисмо видели, већ сасвим добар филм. Рејнолдс је заиста као рођен за ову улогу.
Оцена 8/10.
The Revenant
Нисам љубитељ оваквих филмова (због несреће која је снашла Индијанце односно праве Американце од доласка домородаца). Елем, нема потребе да се ту описује превише. Верујем да је ова глума Дикаприја изузетна, ненормално уверљива и меродавна Оскару, а и Том Харди је бриљирао. Сцена са медведом као и бројне друге сцене су једноставно нешто што нажалост ретко виђамо у свету глуме, а требало би да буде чешће односно та доза реалности пренета на екране.
Оцена 8/10.
The Devil Wears Prada
Одгледао сам га пре неких месец дана, пред почетак гледања серије
True blood па утисак који ми је остао је да је филм одличан, а глумачка екипа одлична. Свиђа ми се прича – обична, нормална и интелигентна девојка са опуштеним осећајем за стил, бачена је у свет бруталног перфекционизма моде, гламура и елеганције који не трпи грешке. Тај пут од самог почетка до краја филма је јако занимљиво приказан, а мени лично ни мало романтично ни комично, већ са озбиљном цртом.
Оцена 8/10.
One Day
Још 1 филм са Ен Хетувеј, али први који сам одгледао након серије и диван је, додирује емоције баш доста и има носталгије, посебно ако сте као ја осетљиви на теме несрећних љубави, старења, смрти, пораза и падова и слично. Ово је романтична драма, али са не баш лепим стварима које се одвијају у самом филму.
Оцена 8/10.
Paul
Лудачки, скроз наскроз. Чим у екипи имате Сет Рогана, плус главна 2 лика из
Shaun of the Dead, као и остатак поставе, све вам је јасно. Има доста индикација и фора на рачун религије, па ће се атеистима посебно допасти. У сваком случају, велика препорука за опуштање.
Оцена 7,5/10.
Spoiler za Остале филмове сам ставио у прозорчић због простора:
Ruby Sparks
Занимљив, помало чудан филм. Замислите да се вама десило што и главном лику, тако да, занимљив расплет и радња која ни мало није досадна, а постављају се и неке моралне дилеме.
Оцена 7/10.
10 Cloverfield Lane
Прелепа Мери Елизабет глуми и то је велики плус, а филм је доста прецењен (ништа ново за свет филма, јел да). Радња се одвијала баш очекивано, јесте мало напета, са клаустофобичном атмосфером, одличном глумом и одвијањем (да, ток је доста добар), али генерално ми не буди неки осећај посебности.
Оцена 7/10.
The Skeleton Twins
Одлична драма која приказује спој брата и сестре после деценије и све се врти око тога, око њихових личних проблема у животу.
Оцена 6,5/10.
Pride And Prejudice And Zombies
Ако волите микс занимљиве приче, пристојне акције и глуме као и доброг лова на зомбије, онда ће вам се ово свидети. Мене је филм довољно задовољио. Ништа посебно, већ сасвим довољно. Посебно је само лепота Лили Џејмс...божанство.
Оцена 6/10.
Risen
Добар филм. Прича о Исусу и његовом утицају на једног од римских трибуна.
Оцена 6/10.
Gods of Egypt
Болила ме глава од ефеката који упадају у очи, мада ништа мање нисмо виђали у 2. филмовима. Глумци су пристојни, а реализација добре приче је осредња, мада се нисам жалио док сам гледао у смислу да ми буде досадно. Наравно, овај филм ћете брзо заборавити, али га препоручујем за убијање времена, посебно љубитељима египатске митологије.
Оцена 6/10.
Krampus
Божићна хорор прича која је јако занимљива са јако занимљивим расплетом и чудним хумором. Задовољан.
Оцена 6/10.
The Boy
Није хорор, него психо трилер (да није хорор ћете посебно видети задњих 20-ак минута). Има пар језивих сцена, а све остало генерално је ок. Филм можете лагано прескочити, а прича је по неким главним цртама јако слична филму
Housebound.
Оцена 5/10.