Ne bih sad baš mnogo o detaljima jer nema šanse da se izbegnu spoileri. Ali...
Spoiler alert!
Spoiler za spojler:
...smeta mi što je glavni negativac dosadan i generičan za sve pare. Deluje mi kao da su pisci u poslednjem trenutku zavili radnju oko kletve Crnog sunca i onda rešili od Syanne da naprave nekakav potpuno nedefinisan pokretač radnje, čisto da bi ekspanzija mogla da razvuče tih desetak-petnaestak glavnih kvestova. Potpuno neinteresantno i krajnje generično.
Regisa im nikada neću oprostiti. Mislim, nije prvi put CDPR-u da se popiša na lore iz knjiga. Mogu da im oprostim što su Eredina odjednom "prepisali" da bude ubica kralja Oberona, iako je u knjigama pokazivao nedvosmilenu lojalnost i istinitu želju da njegov kralj bude začetnik nove loze Drevne krvi. Mogu da im oprostim i što je Geraltovo povampirenje objašnjeno krajnje traljavo i čisto reda radi. Ali Regisa... Samim tim što su ga vratili apsolutno su se popišali na značaj Regisove žrtve tokom borbe sa Vilgeforcom. Ma sad ću da smanjim ocenu na 5/10
E da, "slavuj". CDPR je imao fenomenalnu priliku da obradi temu koja se jako retko provlači u njihovim kvestovima. U većini slučajeva moralna dilema se svodi na to koje od dva "nevinašceta" je pravi monstrum. Ovde je po prvi put "monstrum" taj koji zapravo ispada ljudsko biće. I taman kad sam se ponadao da je odličan uvod sa Vivienne tek početak interesantne priče kompletna radnja se svodi na - čukanje nekakvog jajeta da bi se skinula kletva

CDPR je šampion da započne dobru priču i negde usput napravi treš od nje.
A to što pitaš, zašto osam a ne manje, pa da budem iskren kada se zaokruži paket ne mislim da igra zaslužuje baš toliko manju ocenu (iako kažem da sam oprostio kontrole koje su problem osnovne igre). Vizuelni dizajn je na nekim mestima dosta dobar (neki delovi izgledaju baš "bajkovito"

) ali da budem iskren radije ću odigrati nešto što zapravo ima interesantnu priču nego da kompletno iskustvo svedem na "popunjavanje sati", čisto reda radi. U stvari, cela ova ekspanzija me podseća na iskustvo koje sam imao sa "Sezonom oluja". Geralt je tu ali bez ikakve povezanosti sa mesom lore-a kojeg čine glavni karakteri jednostavno to nije to. I upravo zbog toga mislim da potencijalno nova Witcher igra bez Geralta apsolutno nema smisla i da će CDPR dobro razmisliti pre nego što se upusti u tako nešto.
I na kraju pregled mojih ocena po igrama bez ikakvih obrazloženja da ne bi smo razvlačili diskusiju:
Witcher 1 - 9/10
Witcher 2 - 6/10
Witcher 3 - 8/10