Citat:
doctor kaže:
Pa onda su totalno odlepili. Pet dolara za pet igara bi bilo okej. Ovako - jok. Možda bi pojedine igre kao što su SMB i slični klasici vredeli po 5 dolara zbog kvaliteta i kvaniteta ali većina igara bi trebalo da bude maks dolar-dva ili još bolje besplatna iz razloga što mnogo tih igara ima kultni status i svi ih ionako već emuliraju pa ima smisla da budu besplatne.
@Stranger to sam naveo kao primer, oni ovo masovno proizvode, verovatno je profit ogroman. Unutra će verovatno biti neki SoC sa minimalnom količinom RAM i flash memorije. RPi Zero košta 5 dolara znači ovo njihovo će biti maks 5$ + kućište i džojped i dođemo do cifre od 10-15$ po primerku (moja odokativna nestručna procena) za proizvodnju plus 30 već postojećih igara. Znači profit ogroman.
Realnija cena bi bila nekih 30-ak dolara ali izgleda da su odlučili da baš zarade na ovome kad već nisu mogli na WiiU. 
|
Slažem se da je $5 mnogo za jednu NES igru i defintivno nije isto ako daš 5$ za Maria i 5$ Ice Climber-a, ali Nintendo vrlo vodi računa o svojem IP i vrednosti svojih igara, ti retko kad imaš sniženje za Nintendo igre za trenutne konzole, većina igara im drži launch cenu tokom celog životnog veka, dok kod drugih izdavača imaš sniženje već posle par meseci.
Ali kao što sam napisao, ljudi ih kupuju, jbg za nekog na Zapadu nije ništa da plati $5 kako bi igrao NES Marija ili Zeldu..
Sumnjam da ih sve skupa na kraju ispada više od $30, tako će imati solidnu zaradu, ove će se prodati u milione primeraka.
Ali mislim da nije zarada osnovni razlog za izbacivanja ovoga, Nintendo ima plan da proširi poslovanje i ojača pristustvo svog brenda i IP-a odnosno da ljudi budu mnogo svesniji njih što će naravno uticati i na bolju prodaju njihovih proivoda, otuda i Amiibo figurice, mobilne igre, tematski park (Nintendo pravi praktično pravi Nintendo Land sa atrakcijama na osnovu njihovih igara), animirani filmovi...i ovaj NES Mini se odlično uklapa zato što je stvarno kul stvar za malo para i naći će se u gomili domova, pogotovo što je idealan kao poklon u sezoni praznika.
I dobro su krenuli sa svojom planom, nova Zelda je najbolja igra ovogodišnjeg E3-a i privukla je ogromnu pažnju, ljudi su uzbuđeni za NX iako još ne znaju šta je NX samo zbog Zelde, Pokemon GO je na putu da postane najuspešnija mobilna igra ikada, NES Mini je privukao ogromnu pažnju igračke industrije i bar svaki drugi komentar koji sam video je bio "kupuje se prvog dana" i "nadam se da će izbaciti i SNES Mini i N64 Mini".
Inače SNES Mini je nakon ovoga skoro siguran, a postoje šanse i za N64 Mini.
Citat:
player1 kaže:
Igracka sa video igrama.
Konzola je platforma za igre a ne potpuno zatvoren potrosan proizvod za koji ne mozes da kupis nove naslove.
|
Grešiš ovo je konzola samo ne tradicionalna, jedino što je razlikuje od ostalih konzola što nema cartridge slot, sve ostalo je tu, ovo je u suštini NES Remaster.