Prikaz jedne poruke
Stara 7.9.2016, 23:33   #10790
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 238 puta na 159 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Suad Novic kaže: Pregled poruke
Strava film, ne toliko zbog nekih velikih akcija, koliko zbog upoređenja sa kriminalom u Americi, koji spram ovoga (kad su cifre u pitanju) liči na "kokošarenje". U šta je to Putin pretvorio Rusiju? Neshvatljivo mi je da ljudi sa dubokim pravoslavnim korenima čine zverstva nad decom. Jedino mogu da zamislim nekakve izrode ljudskog roda. Nema još titl, ali biće.
Појасни, Суаде, 'леба ти?!
Spoiler za Чињеница:
САД су највеће зло које је свет икада имао (добро, уз Енглезе са њиховим Великом империјом). Чињеница. Невероватно да прочитам тако нешто у стилу "новинара" Фокса. И мени је несхватљиво да неко шири смрт користећи термин демократије, да користи атомске бомбе, да диктира другима како да се понашају итд, али шта ћеш, то је "оправдано". Да Русија било шта слично уради, већ би било буре која не престаје, АЛИ од тог поста, нажалост, веома си ме разочарао.
Citat:
Rockstar kaže: Pregled poruke
Зар се нисам ја свађао баш са тобом око Star Warsa који си бранио и филм и тог режисера реклама?
Е да...Стоји ми на компу опис мана које филм има и морам признати да сам већ на почетку видео да нешто не штима...нажалост, чак и тупави Абрамсови филмови Звезданих стаза су бољи од овога, што је мени тешко да напишем, јер ме (екстремно) боли чињеница да филм легендарног серијала Звезданих ратова буде толико смеће.
Spoiler za Остатак текста - није спојлер:
Мало је фалило да га искључим, али сам некако, једва, издржао. Да су мени, да су неком другом дали да пише сценарио, не бих имао проблема. Оно је велика брука, али ваљда је тако када се продаш Дизнију. Нападају prequel серијал и Џар Џар Бинкса и шта све не, а филмови су макар имали садржину и склоп, а ово...Добро је макар што Абрамс више неће режирати ни 1 филм тог серијала. Елем, опис најновијег филма (као и извињење) постављам у тему о Звезданим ратовима, а овде ћу описе филмова које сам до сада одгледао.
Размишљајући о филму Everybody Wants Some!!!, избрисао сам га, нисам му дао шансу, а пре неког времена сам избрисао и филм Demention након пола сата гледања.

Crazy Heart
Фантастичан филм. Одлагао сам гледање из страха да буде нешто споро и лоше, али је филм толико добар да се мора одгледати. Музика је тек посебна, као и одлични гласови Џефа Бриџеса и Колина Фарела. Без даљег шкрабања, одгледати обавезно.
Оцена 9/10.

Honey
Овај филм сам можда давно почео да гледам, али сада јесам дефинитивно и уживао сам у свакој секунди ове музичке драме (иако је плес оно што доминира). Џесика Алба је непојмиво слатка, не може се описати. А тек њен плес. Филм је одличан, нема досаде, клинци су супер, посебно онај мали, али филм иако је генерално о плесу, има доста елемената које га употпуњују.
Оцена 8/10.

Get Smart
Врхунска комедија, комбинована са акцијом и шпијунажом (на фору Џејмс Бонда). Ни 1 секунд филма није досадан, за шта су се побринули сви глумци, а посебно Стив Карел који овде бриљира. Краљ. Заиста има много смешних ситуација, блесавих, са често кратким реченицама или пак речима који обележе сцену.
Оцена 8/10.

The Raid 2
Мало сам заборавио радњу из 1. дела, али наставак има разрађенију причу и не толико лошије сцене туча, само што су сада доста присутне туче на разним местима по граду као и пуцњаве и много више крви, а све то у позадини покрива прича на релацији полиција–мафија. Чини ми се да је сцена пред крај, у кухињи, најбоље одрађена, баш маестралне борилачке вештине. Дакле, квалитетан, а нисам сигуран да ли је бољи од 1. дела, мада је то небитно. Занимљив ми је у довољној мери, значи ништа посебно.
Оцена 7/10.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Много бољи филм од 1. дела, али и даље типичан Мајкл Беј филм (иако је он сада продуцент), што значи: много експлозија и сцена препуних CGI бљештавилом. Да је бољи CGI експлозија, корњача и посебно ужасан CGI Сплинтера, било би то много лепше, мада се не жалим, јер је филм испао сасвим ок, чак и више него што сам се надао (а нисам ни имао наде ). Сцена где се спомиње Стив Џобс као 1 од највећих генија икада ми је 1 од најбљутавијих. Џабе им та пропаганда о њему, лик је сличан Едисону по зна се чему. А иначе, БОЉИ филм од ужасног Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.
Оцена 6,5/10.

The Neon Demon
Занимљив расплет боја, светлости, мејкапа, фотографије и сличних ствари, али овај филм колико год ишао на формулу филма Driveи тај стил, не остварује своју сврху у целини. Глума је добра, прича ту и тамо, а генерално је утисак да је оцена прелазна, а и не би био грех прескочити га.
Оцена 5,5/10.

Love & Friendship
Филм ми није легао колико сам мислио да ће, мада је био занимљивији касније. Ово је доста сува породична драма, у веома енглеском стилу, са квалитетним глумцима предвођеним прелепом Кејт Бекинсејл, чије наставке Подземног света жељно ишчекујем.
Оцена 5,5/10.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke