Prikaz jedne poruke
Stara 19.1.2017, 19:37   #6367
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.070 puta na 2.440 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
Nikola16789 kaže: Pregled poruke
Najnize sto sam video je 35. Ali frame time sam vidjao i preko 100.
Eto muke, kada je frame time 100 ms, fps je u tom trenutku 1/0,1 tj. 10 fps. To se dešava u delićima sekunde i brojač i dalje prosečno ne beleži niže od npr. tih 35 tokom celih sekundi, ali oči vide taj stuttering itekako.

Witcher generalno ima problema sa frame-pacingom i ja jedva mogu da ga trpim kada igram sa otključanim frame rejtom jer je dosta štucav, ali kod tebe je baš mnogo izraženo. Ima tu nekih problema čim ti ni spuštanje detalja ne pomaže da održiš V-sync na 60, a trebalo bi, kad može kod mene mora da može i kod tebe. Zato bih probao od kompletne reinstalacije sistema, drajvera i igre. Morao bi sa tim hardverom, uz neka sasvim ok podešavanja, da možeš da vučeš 60fps sync. Ako ne baš uvek, onda u 95% vremena.

Kao jedino drugo instant rešenje vidim Half refresh rate v-sync na 30fps u nVidia control panelu. FPS jeste niži ali bi bio ujednačen i nakon inicijalnog privikavanja na 30fps više ne bi bilo stuttera da te nervira.

Inače, za Witcher 3 kao i za sve druge igre preporučujem lock i v-sync iz nVidia control panela, naravno punih 60 ako može, a polovinu ako mora. Praktično uvek radi bolje od in-game rešenja i daje stabilniji frame-paceing.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke