Citat:
Paladin kaže:
Prve borbe sa drownerima na "Blood and Broken Bones" težini, trebaće tu još dosta da se vježba jer sam ginuo više puta. Kod njih stoji broj 4, valjda im je to level, ja sam level 1. Ne znam kako će to izgledati sa borbama inače ali mi je dosta haotično, imao ih po 3-4, možda i 5, ne mogu izbrojati jer sam samo lupao space i zamahivao mačem, pa ako koga dohvatim dobro je, mada je često to bio zamah u ništa, nisam koristio lock na protivnika, još ne znam da li je bolje sa njim ili ne, i kad je bolje sa njim a kad ne (zavisno od broja protivnika, njihove jačine i ostalog).
Ovde sam čitao da se ne smije dozvoliti da me protivnici okruže, pa sam sa space to izbjegavao.
|
Drowneri znaju da budu zeznuti u ovoj igri pogotovo na vecim tezinama. Medjutim najveci problem za combat mehaniku u ovoj igri je tupavo resen auto lock mehanizam, koji bukvalno cilja najblizeg neprijatelja ukoliko direkcionim tasterom ne upravljas Geralta da ide u odredjenom pravcu, pri cemu se onda cilja najblizi neprijatelj u tom pravcu. Ako imas dva ili vise neprijatelja na istom odstojanju onda pozicioniranjem onog kog hoces da napadnes u centar ekrana pomeranjem misa biras metu za napad.
To znaci da treba bukvalno non stop da koristis direkcione tastere za odabir meta. U suprotnom ukoliko radis dodge u levo i izbegavas jednog neprijatelja, a u tom pravcu imas drugog, ukoliko hoces da napadnes neprijatelja koga si izbegao dodge-om, onda moras da upravis Geralta prema njemu, inace ce da napadne onog neprijatelja koji mu je bio u pravcu dodge-a.
Isto tako moze se desiti da ti neki neprijatelj dolazi s ledja, i ti ga ne vidis ili ne obracas paznju, a blizi je od neprijatelja koga hoces da napadnes, ukoliko ne specificiras pravac napada, napasce ovog blize iza ledja.
Zbog svega ovoga se sistem cini haoticnim. Ljudima koji igraju W3 na konzolama ovo nije problem, ali meni koji sam se navikao da igram W2 na PC-ju ovo jeste bilo nepotrebno komplikovanje i jos se nisam skroz navikao.
Citat:
Paladin kaže:
A obnavljanje healtha ide samo sa hranom? Pošto mislim da meditacija ne pomaže na ovom nivou težine. Da li spavanje u krčmi pomaže, ako toga uopšte ima? Na početku će mi vjerovatno trebati dosta nečega za health dok se još učim borbi, pa šta je najbolje za health?
|
Na Blood&Bones tezini samo hrana i napici obnavljaju health, bilo kakvo odmaranje ili spavanje ne. Hrana je OK da popunis health posle bitke, jer obnavlja malu kolicinu relativno sporo, dok u borbi uvek koristis ili Swallow ili White Raffard's Decoction, zato gledaj njih sto pre da nabavis i upgrade-jes.