King Kong (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0360717/?ref_=nv_sr_3
Novi film Kong Skull Island, probudio je u meni neki vid nostalgije prema filmu King Kong iz 2005 koji je rezirao Piter Dzakson, jos se secam kakav je ovo hajp imao tada. Posle trilogije Gospodara Prstenova to je bila njegova sledeca stvar, ali pre svega bi zeleo da napomenem prvi King Kong film iz 1933 klasik za sva vremena,smatram da svaki ljubitelj filma mora da ga pogleda obavezno. Što se tiče verzije Piter Dzeksona i mog ponovnog gledanja posle dužeg vremena smatram da je film ok i da je ovo dobro odradjen rimejk ali i dalje pati od onih problema koji su bili diskutabilni i te 2005 godine. Sa pozitivne strane specijalni efekti, atmosfera i sam King Kong i sjajan performans Endi Serkinsa uz pomoć motion capture tehnologije. Što se tiče problema a možda i najveći problem od svih a to je da film predugo traje, skoro slično iskustvo sam imao i sa filmom Apocalypse Now i neponovilo se više, sve imam osećaj kako pojedine scene su bespotrebne i da traju zauvek od upoznavanja likova pa dok stignu do ostrva, znam da su hteli da produže i daju neki svoj pečat i omaž i ljubav prema originalnom filmu ali ne ide. Ni produžena verzija filma nije ništa bolja. Od svih glumaca složiću se da se Džek Blek nekako ne uklapa u celu sliku, čudan izbor moram priznati

. U šustini za film mogu da kažem da je solidno odradjen rimejk ali original iz tridesetih ima taj šarm koji će samo ljubitelji sedme umetnosti moći da razumeju, čak još bolja preporuka je oficijalna video igra koju potpisuje Ubi Soft i koja se takodje pojavila 2005 uoči premijere samog filma i u igri možete da igrate kao čovek ili kao King Kong lično.
Ocena 7/10