Prikaz jedne poruke
Stara 30.3.2017, 6:50   #6608
Ekiman
Starosedelac

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Prosle je tacno godinu dana,178h Deadmarch, svi questovi i place of intrest(?) otkriveni.Mogu reci da sam presao Witcher 3 i obe ekspanzije.
Napisacu neke svoje kratke utiske i opazanja posto mogu reci da sam veteran u ovoj igri posto sam presao sve jos od Witchere 1.Moje misljenje cu podeliti na glavnu igru i ekspanzije posto su one price za sebe.Trudicu se da ne bude spoilera, bar ne onih vecih
Chepter 1.Witcher 3 - Main story.

Cekao sam vise od godinu dana da zakrpe ovu igru i da izadju ekspanzije posto sam znao da kao svaki ogromni openword svet i ova igra ce patiti od bagova i kao sto danas biva lose optimizacije.
Instalirao sam stavio skoro sve na high divio se pocetnim scenama i onda dosao u prvo selo i tu pocinju moji prvi problem sa ovom igrom-Shutering a da nije do moga kompa(donekle).Ovo me je jakooo razocaralo i pokolebalo i ponovicu da ovo nikada necu oprostiti CDPR a ni Nividi(da znam da su se jako potresli) .Posle raznih driver cackanjima u Nvidia opcijama i samoj igri,ini fajlovima koristice 3 programe uspeo sam da igram irgu na solidnih 45fps na medium/high/ultra podesavanjima bez shuteringa.Ovo mi je za malo falilo da prestanem da igram i nazalost ostavilo trajnu mrlju na ovu igru ali je igra bila predivna i morao sam nastaviti.
Pozitivne strane:
Igra je graficki prelepa,zvukovi nevorovatni,slovenacki lore,odlicna voice gluma(i ako se vidi da nekada glumci nisu imali pojma o cemu pricaju) posebno meni omiljen glas Geralta cine ovu igru pravim AAA naslovom.Kolicina sadrzaja od gventa,tuca do questova je stvarno neverovatna.Osecaj kada uradis neki quest i onda kasnije ti pridje neki trgovac,seljak 15h kasnije i kaze ti si spasio moju sestru/zenu ili si zeznuo nesto je neverovatan osecaj.Takodje vecina questova nisu crno/bela nego imaju neku kvaku, a posledice se vide na kraju.Broj itema,lore sveta,zivost sveta je neprevazidjena.
Negativne strane:
Main prica je jako razduzena nepotrebno i ovde se vidi kao da su na silu hteli da stavi kvantitet umesto kvaliteta.Ima par zanimljivih delova recimo sa Crvenim Baronom i Uma stvorenjem ali kako prica odmice tu se po meni gubi dosta na dinamici.Posebno kada konacno nadjete Jenifer.Sto je dosta ironicno posto prva dva serijala su je stalno spominjala.Kraj je po meni bio antiklimatican donekle ali solidan(imao sam najgori kraj)
Spoiler za Ko nije presao da ne cita:
Siri mi je umrala ali nisam se nesto preterano potresao jel ' je to bio njen licni izbor.Ja sam dao sve od sebe i postupao kako mislim da sam trebao ali igra je mislila drugacije.

Sto se tice drugih questova isto se vidi obrazac:dodji na mesto zlocina,trazi crvene tragove,nadji monster,pokupi nagradu.Ipak su ovo dobro zamaskirali sa raznim twistovima u prici i zanimljivim likovima ali zbog puno ovakvih questova vidi se obrazac.
Druga najveca mana igre je borba.Ovo je pocetni problem sa ovim serijalom.Ironicno da mi se najvise svidela borba u W1 a najmanje u W2 tako da je ovo sredina.Sve se svodi na jedan isti obrazac,quen>udarac>roll,ponovi sve ispocetka.Igrao sam na najtezem nivou ali igra postaje prelaka posle 20 nivoa zadjeng bosa u celoj igri ukljucujuci i zloglasnog Deatlafa sam ubio iz prve dok sam ginuo od copora vukova i drownera prvenstveno sto me mrzelo da cekam da mi se nakupi quen .

Bez obzira Witcher 3 je remek delo koje je postavilo 2lestvice vise i domaci zadatak svim jacim kompjuterskim devloperima ali daleko od toga da je savrsena igra.8/10

Chapter 2-Heart of Stone.

Po mome skromonom misljenju jedno od najboljih ekspanzija ikada.Prica i questovi su me ovde ostavili bez daha.I ako je prica prezvakana 1000 puta i ako sam na trecini ekspanzije znao Gaunter O'Dimm predstavlja, prica me je oduvala i ostavila bez daha.Imam osecaj kao da sam bio u pravom filmu da sam ja glavna uloga i da se nesto zaista ludacki desava oko mene.Tri questa koje ste trebali da uradite su nezaboravna(posebno svadba) a i sam kraj je jednostavno .
Jeste da je mehanika borbe ostala ista ali prica i questovi su jednostavno remek delo ovde se W3 iskupio za sve mane po meni.
9.5/10

Chapter3-Blood and Wine
Vise nego solidna ekspanzija ne dobra kao HoS po meni ali mnogo bolja nego original Withcer.Bajkoviti svet i nova oblast su prelepi.Posebno bih izdvojio fable svet (vuka,crvenkapicu,Golden Lock )svet.Prica je po meni slabija ali mi je kraj i vise nego zadovoljavaljuci ispalo je bas kako sam zeleo.U svakom slucaju lep zavrsetak sage.Osecao sam se pomalo tuzno i nostalgicno kada sam zadnji put video Geralta pre odjavne spice.
9/10

Na kraju da li je ovo najbolji rpg ikada?Ne...Da li je ovo najbolja igra ikada?Hmm pa sigurno u top 5 igara.Pravo monometalno delo i umetnost

Zbogom Geralt of Rivia,bilo mi je cast druziti se sa tobom ovih 9 godina!

Poslednja ispravka: Ekiman (30.3.2017 u 6:57)
Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Ekiman na korisnoj poruci:
A M G (30.3.2017), filpan (30.3.2017), Vladimirus86 (30.3.2017), Ziginho (30.3.2017)