Prikaz jedne poruke
Stara 1.5.2017, 14:20   #11407
code master
Starosedelac

Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 498 puta na 292 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Killer Condom (1996)
http://www.imdb.com/title/tt0116791/?ref_=nv_sr_6

Zvuči kao da je šala ali nije. Taman kada ste pomislili da ste videli sve onda iznenada otkrijete i ovakav biser kao što je Killer Condom, da da film sa krvoločnim kondomima ali opet to ni ne treba previše da čudi jer ako možemo da prihvatimo i remek dela kao na primer Sharknado, Killer Condom što da ne. Reč je o Nemačkom filmu koji se bazira na istoimenom stripu (nikad čuo ni video) čija je radnja smeštena pazite sad ovo u Njujorku! tako da imamo veoma čudnu kombinaciju Nemačkih glumaca i samo okruženje jer je sam film na Nemačkom jeziku, a tu je i priča o detektivu Luidjiju Makeroniju iz Italije, koji radi na slučaju da otkrije šta se tačno dešava. Moram da priznam da sam iznenadjen celokupnim iskustvom, i pored bizarne radnje i dešavanja film nije loš niti da spada u nešto najgore što sam ikada video, ali sama radnja (koja pritom ima onaj omaž noir filmovima) i okruženje je toliko bizarno da sam se smejao tokom gledanja žato što je sve tako apsurdno i otkačeno, ovo je stvarno unikatno delo i nisam video ništa slično ovome. Takodje do kraja filma dobijamo i na neki način i objašnjenje šta se ovde zapravo dešava i sve je opet povezano sa temama o kojima se priča i danas pogotovo o seksu i LGBT populaciji (sama tematika može biti uvredljiva pomenutoj grupi), i za kraj treba pomenuti da je glavni junak detektiv Luidji gej, što je redak slučaj u filmovima pogotovo danas.

Ocena 5/10

The Void (2016)
http://www.imdb.com/title/tt4255304/?ref_=nv_sr_1

The Void je kod mnogih ljubitelja horora privukao pažnju svojim trejlerima, nakon čega su usledile pozitivne kritike i pohvale, sam film je omaž horor filmovima osamdesetih kao na primer The Thing, Hellraiser i drugih niskobudžetnih filmova iz tog perioda i u ceo miks dodajte i H.P Loverkrafta i rezultat svega je The Void koji na kraju kada sumiram utiske nije ništa posebno. Film je gledljiv i drži pažnju do kraja, takodje je i veoma krvav i sadrži uznemirujuće scene da je teško da mogu da preporučim nekome ko je osetljiv na krv i ostalo, ali sam problem dolazi do samih likova u filmu i generalno priče i kraja filma koji će vas samo ostaviti u konfuziji u suštini već vidjeno i ranije. Ocena samog filma je negde oko 5 i 6 ali na kraju filmu dajem 6 pre svega zbog efekata samih stvorenja, s obzirom na budžet u filmu praktično nema prevelike upotrebe CGI efekata možda ima eventualno jedna scena, ali sve su ostalo praktični efekti i to se može videti na samim stvorenjima što je svakako plus.

Ocena 6/10

Poslednja ispravka: code master (1.5.2017 u 14:51)
code master je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku code master na korisnoj poruci:
shrafko (5.5.2017)