Re: The Witcher 3
Meni je drago da se makar pokrenula živa diskusija, mada je opet tu problematično to što se iskazi koji se daju kao negativna kritika igre svode na "dizajn sveta je monoton", "osećaj igranja monoton", bez konkretnih primera šta te stvari zaista čini monotonim, pošto bih ja imao listu dokaza koji opovrgavaju takve izjave.
Na primer: ako uzmemo samo dizajn sveta u obzir, tu možemo videti da igra nudi širok spektar lokacija koje su uslovljene svojim geografskim položajem, koji dalje uslovljava socio-ekonomske razlike, različite staleže, različite načine govora/dijalekte kod ljudi, različita uverenja i samim tim i questove, kao i reakcije na rešavanje tih questova. Dizajn time uslovljava način igranja, i po tome se pravi dizajn i vidi, između ostalog. Ako idemo u tehničke detalje - za svaku od lokacija iskorišćena je drugačija paleta boja koja tim lokacijama odgovara, vremenski uslovi su takođe prilagođeni, ambijentalna muzika se razlikuje od mesta do mesta itd itd.
Previše je kasno da bih koherentno obrazložio sve što imam na umu, a pogotovo posle tročasovnog igranja Nier-a (isto odličan RPG, potpuno netipičan, šteta što malo ljudi kod nas igra).
|