Re: The Witcher 3
Meni je ovo "game of the decade", najbolja igra koju sam igrao ikada i posle nje mi vise nista nije dovoljno dobro. Naravno da igra nije savrsena i da ima stvari koje su mogle biti bolje odradjene.
Npr za mene najveci problem je sto imam osecaj da Geralt i ostali likovi nemaju tezinu (masu), takodje i lose odradjeni user interface. Looting nije na zavidnom nivou i moze to bolje. Main story nije sjajan ali nije ni tako los (nije sjajan u odnosu na pricu iz knjiga o Witcheru ali je dobar u odnosu na pojedine igre), monster hunt i side kvestovi su npr odlicni.
Za maximalni uzitak u igri preporucujem:
1. Procitajte knjige i
2. Odigrajte TW 1 i 2
The Witcher svet ima ogroman lore i mnogo je zanimljivije poznavati ga. Lep je osecaj kad sretnete lika iz knjige u ovoj igri.
3. Obezbedite hardver za ugodno igranje i instalirajte igru.
4. Od modova preporucujem: "Friendly HUD" i "All quests on the map"
Po meni jedina dva moda koja su vam potrebna.
5. Igru obavezno igrajte na "Death March" tezini i bez minimape.
6. Ako ste bas hard core, ogranicite sebi broj zivota.
Na ovaj nacin ce sve postati 100x zanimljivije, 3x cete razmisliti pre nego sto uskocite u tucu sa coporom vukova ili gulova. Moracete da koristite alhemiju, magiju, bombe, i td. Sve mehanike u igri ce dobiti smisao. Minimapa je ubica imerzije, dok buljite u nju propustate prelep svet koji su napravili i sve vam se cini jednolicnim. Upravljate se prema suncu i prema detaljima (koje ne biste ni primetili sa uljucenom mapom). Znakove pitanja i fetch kvestove resavajte samo ako su usput. Ako pocnete da "cistite" mapu sistematski od njih, dosadice vam (i normalno je da dosadi). Video sam da ih neki igraci iskljuce sa mape. Ne koristite fast travel, ne ucitavajte igru zbog losih odluka i ne preskacite dijaloge.
Meni je na ovaj nacin ova igra pruzila sve svo sam ikada zeleo od jedne igre i nije mi dosadila. Nemam puno vremena da je igram i srecan sam ako odigram 2 sata dnevno, tim tempom ima da je igram godinu dana i uopste nemam potrebu da igram bilo sta drugo. Pocinjem drugi prelaz sa svim dlc-ovima za koji dan. Na slican nacin sam igrao TES igre. Pokusao sam Fallout 4 na ovaj nacin, survival mode, bez kompasa... ali nije uspelo, ta igra ima previse problema da bi mi se dopala.
Razumem i da se nekom igra ne dopadne a posebno ako je tek sada odigrao i ocekivao bog zna sta posle hiper hajpa i dizanje igre u nebesa. Sve u svemu moje misljenje je da se do sada nije pojavila kompletnija igra od ove i da je ovo pravi pretstavnik next gen gaminga. Takodje i pohvale za Developera koji je pravio besplatan sadrzaj, popravljao bagove i odrzavao igru dve godine, ipak je to retkost danas.
|