Prikaz jedne poruke
Stara 22.7.2017, 20:44   #11607
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 238 puta na 159 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Suad Novic kaže: Pregled poruke
Svojevrsna anti-ratna poruka, stvari izgledaju mnogo drugačije od onoga što vlada prikazuje kad iskusiš na svojoj koži. Samo šta je sa bombardovanjem i uništavanjem Srba? Hoće li se i tome jednom saznati prava istina?
Ех Суаде, истина се већ одавно зна, само се о томе не сме да прича у политици и у медијима, дакле, у најважнијим сегментима што је довољно за ширење пропаганде. А ако неко и почне да прича истину (попут нпр. норвешког документарца о истини у Сребреници), то се дебело, под морањем, игнорише. Да се не лажемо, цео овај свет је постао рупчага без дна, али...шта ћеш.

Infinitely Polar Bear
1 од најбољих породичних комедија које сам икада гледао, а Марк Руфало је водиља филма од прве до задње сцене, оскаровска глума, маестрално. Толико је добро приказан тежак живот 2 особе које се боре да деци обезбеде квалитетан живот да је то невероватно, а ситуације са Руфалом су најсмешније. Много сам се смејао кроз цео филм, а има и пар емотивних сцена како се ближи крај па су све сцене повезане у фасцинантну јединствену целину. Доза реалности је веома велика, а филм близу перфекције.
Оцена 9/10.

Chocolat
Феноменалан франц. филм базиран на животу црнца Рафаела познатог као Чоколада, чувеног комичара са почетка 20. века. Прича је невероватна, али не треба се залуђивати да је све идеално како то изгледа, јер касније не иде све тако лепо, а крај је посебно тужан, не бисте веровали. Изгледа да је само због своје боје коже пропатио, али је макар до краја имао свог најбољег пријатеља са којим је изводио тачке у циркусу. Јако квалитетан филм, јако лепа, али и тужна прича.
Оцена 8,5/10.

The Ides Of March
Као неко ко воли политику у смислу експонирања своје личности и својих идеја, ову политичку драму налазим веома занимљивом. У питању је председничка кампања и све што се ту издешавало. Нема превише детаља, али је прича јако квалитетна. Велика препорука свима који воле овај жанр.
Оцена 8,5/10.

The Siege of Jadotville
Увек се они који вреде или забораве или касно одликују, што је био и случај са храбрим мировњацима Ирске. Ситуација у којој се храбра чета војника нашла је доста слична ситуацији наших хероја са Кошара, па верујем да би филм о њима (у праведном свету који одавно не постоји) био јако бруталан. Елем, овај Нетфликсов бисер бих свакоме препоручио, посебно љубитељима квалитетних ратних филмова, где се често у први план могу истаћи квалитети (и нажалост нужне трагедије) изникли из хаоса рата (патриотизам, другарство војника, суровост рата и патња за губитком итд).
Оцена 8/10.

Midnight In Paris
Леп филм, романтичан, блесав, а тек Париз...прелепо. Вуди Аленов филм који инспирише и позива на љубав, а оне Францускиње када причају на француском...очаравајуће. Много добрих глумаца и познатих ликова из прошлости.
Оцена 8/10.

Wanderlust
Свиђа ми се припрост и једноставан хумор, разне асоцијације и алузије на много тога (нпр. HBO је лепо исмејан на почетку, а и оно са мувом је фора). Има доста псовања, а и прича колико год проста је исто тако занимљива, лепо разрађена романтична авантура која има јако добар крај. Веома сам се лепо исмејао, глума је квалитетна, а и Џенифер Енстон је мелем за очи. Велика препорука пре свега за оне који желе да се опусте и уживају.
Оцена 7,5/10.

Safe Haven
Диван филм по књизи препознатљивог Николаса Спарка. Лик заиста има среће са адаптацијама романтичних драма и ово је једна од тих, зрела и квалитетна прича преточена у диван филм. За сваку заљубљену особу, ово је права посластица. Није нешто што нисмо видели, али је лепо видети да је начин на који се љубавна прича одвија ипак разликује од стандардног те је и крај веома веома посебан.
Оцена 7,5/10.

You're Next
Квалитетни слешер, много психопата на 1 месту, одлична глума. Отприлике знате ко ће преживети, али свакако болестан филм. Мислим да би био више познат да је трајао дуже са више начина елиминисања и прикладнијом музиком за овај жанр, али и овако и онако је свакако веома добар.
Оцена 7,5/10.

Panic Room
Поодавно сам ово гледао на ТВ-у, можда сада већ има више од 10 год, али пошто тада нисам гледао филмове као нешто озбиљно, сећам га се у делићима. Овај Финчеров трилер је доста квалитетан. Држао ми је пажњу до краја. Врхунска глума, а доста познатих фаца. Кристен Стјуарт као девојчица је баш слатка и одлично је глумила, много боље него данас што то чини.
Оцена 7,5/10.

The Game
Финчерово поигравање са мозгом, заплет феноменалан, глума, сценарио, невероватан трилер, прави мистериозни трилер јер немате појма како се ово завршава (а крај се неће свима свидети). Пар пута сам био доведен у ситуацију да се запитам који се ђаво дешава, кад се деси нешто друго, па онда опет и на крају је испало некако разочаравајуће, узевши у обзир сву тензију која се издешавала, али добро.
Оцена 7,5/10.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke