Prikaz jedne poruke
Stara 18.10.2017, 16:39   #11826
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Vidiš, upravo o ovome sam i razmišljao kada sam pisao.
Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Sa uvažavanjem, ako ne vidiš šta je tu legendarno, onda je problem u tebi, ne u ljudima koji su film gledali na vreme i znaju njegov uticaj i vrednost.
Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
tvoj senzibilitet i tvoje poimanje umetnosti radikalno drugačije od fanova filma, pa ih možda zato ne razumeš. I pošto je film apsolutni klasik, iz godine u godinu se proglašava za najbolj SF film svih vremena od strane svih relevantnih filmskih udruženja i brdo reditelja i stvaralaca sa ga navodili kao inspiraciju, možda su takvi kao ti zaista neshvatljivi?
Da isključimo konkretne stvari koje si nabrojao, sa čijim kvalitetom se uglavnom slažem i o čemu bih mogao da raspravljam satima i poredim sa drugim ostvarenjima, čemu ovakav stav? Čak sam i napisao da BR smatram dobrim filmom. Prozivanje ili ne, apsolutno je nebitno.

Nije kvalitet filma ono što ja osporavam. Ono što ja ne razumem je zbog čega uvek neko mora da se nađe uvređen ako se pojavi osoba koja ne smatra da je BR najbolji film svih vremena.

Ne postoji i nikad neće postojati film za koji svaka osoba mora da se složi da je po defaultu legendaran ili da je najbolji po bilo čemu. Dok god se sa tim ne pomiriš, težiš filmskom elitizmu, a ne objektivnosti. U tom slučaju problem sigurno nije u meni.

Ako se ja dobro sećam, ovde se pre nekog vremena već vodila žustra rasprava o Blade Runneru u kojoj ciljano nisam učestvovao, a nemam nameru da je ponovo pokrećem, da se uopšte vraćam i odgovaram na temu originala. Između ostalog zato što ovo nije recenzija filma iz 1982, već filma iz 2017.
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci:
Ekiman (18.10.2017)