Prikaz jedne poruke
Stara 22.10.2017, 22:57   #987
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
Određen forumom Re: Baldur's Gate

Došao sam do Sarevoka, valjda je to zadnja bitka. Došao, ali ne i dalje od toga

Da je Sarevok sam mislim da ne bih imao problema, ali ima još par magova, čini mi se i nekih ratnika, ali sve se tako brzo odigra da ne stignem ni vidjeti jer idem na Quickload čim mi bilo ko pogine, a to se ovde lako desi.

Prvo sam u toj većoj sali navukao one obične ratnike koji se pojave kad priđeš blizu zidovima pa sam ih sredio jednog po jednog. Dosta su žilavi i malo potraje da ih cijela družina utuče, i to kad idem na po jednog od njih. To je vjerovano najjači obični protivnik u igri. Onda sam magom bacao fireball tamo gdje znam da je Sarevok dok me još ne vidi i ne pokrene dijalog, tako mu stignem baciti dva puta fireball a on tada dotrči i krene dijalog i bitka, a do tada bude malo (ali samo malo) oštećen. Ali tada se pojavi i neki mag sa onim nekim štitom (kao da je u nekom providnom buretu), možda i još jedan mag, i čini mi se par nekih ratnika. I tada moji ginu k'o od šale a da ni ne vidim ko ih je od svih njih umlatio. Brže im pada HP nego što bih ih ja stigao liječiti sa napiticima i magijama, tako da liječenje u toku bitke ne dolazi u obzir.

Očigledno je i ovde u pitanju pronalazak prave taktike, i odgovarajuća priprema sa magijama prije same bitke, možda i pozicioniranje po sali.

Ali dosta otežava to što meni ne smije niko poginuti, jer sve i da ih umlatimo i ostane samo jedan od njih i on na izmaku snaga ubije jednog mog morao bih sve ponavljati iz početka.

Ako bih recimo pustio da neko pogine i prenesem stanje u BG2 da li bi njega bilo u BG2? Računam da bi moralo da ga bude, jer ne može valjda Imoen ovde da pogine pa da je nema u BG2 kad priča i kreće od onoga šta se njoj desi na početku BG2.

Jedino što ako mi neko pogine ne bih ga imao u ekspanziji Tales of the Sword Coast.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke