Citat:
helen kaže:
Iskreno, pomalo sam iznenađen tako niskom ocenom, taj film zaslužuje dosta više. Nisam znao da se Trir borio sam depresijom kada je snimao taj film, ali mi je potpuno logično da je ovakav film nastao u nekoj mračnijoj fazi života. Što se tiče onog "što nije snimio nešto lepo dok je u stanju depresije", to nikako ne bi pomoglo jer prvo moraš da izbaciš/izkanališeš ta loša osećanja, pa tek onda da radiš lepe stvari (pošto se bavim psihoterpijom, hteo sam da kažem zašto je to tako  )
|
Pokušaću da pojasnim zašto sam dao Antichristu ocenu 5 (ocena na imdb je 6,6), iako deluje da sam nahvalio film zato što efektivno doprinosi taj osećaj bola i emocija, ali kao što sam pomenuo film je baš težak i mučan za gledanje i nema efekat ponovnog gledanja i nadam se da ga nikada neću ponovo gledati. Postoje i bolji filmovi sa sličnom tematikom kako se nositi i preboleti težak period i bol evo na primer The Ordinary People iz 1980 e to je već mnogo bolji film, ako je Larsu pomoglo da prebrodi bol snimajući Antichrist ne zameram želim mu sve najbolje nadam se da se neće naći opet u takvoj situaciji i sam znam kakav je taj osećaj.
The Girl Who Leapt Through Time (2006)
http://www.imdb.com/title/tt0808506/?ref_=nv_sr_3
Simpatičan anime film o devojci koja otkriva da može da se vrati kroz vreme čim napravi odskok. Makoto je sasvim obična tinejdžerka koja ide u srednju školu i trenutno nije sigurna šta želi da postane u budućnosti, kada konačno otkrije da ima sposobnost da može da putuje kroz vreme! to joj daje mogućnost da ispravi sve greške u vidu raznih neprijatnih situacija i blamova u školi do ocena i ostalo, medjutim to ima i sa sobom i negativne posledice. Iako ovo nije najbolji film sa tematikom putavanja kroz vreme (mnogima neće biti interesatno okruženje srednje škole i tinejdž problemi) ali simpatična priča i pojedini likovi će vam držati pažnju do kraja, najviše pohvala ide na račun lepe ručno crtane animacije.
Ocena 7/10