Atomic Blonde
Nesto su serije koje pratim pauzirale, pa reko da pogledam neki film. Ovaj mi je bio interesantan zbog vremena i mesta gde je radnja smestena - Berlin neposredno pre i tokom rusenja Berlinskog zida. Onda sam na trejleru cuo New Orderov Blue Monday pa sam ocekivao da su iskoristili kvalitetnu muziku iz tog perioda. I naravno, uz prvu scenu ide Blue Monday, par minuta kasnije krece Cat People, i delje se redjaju hitovi iz tog perioda. Scenografija je super (za nas koji se secamo tih vremena).
Sto se tice radnje, u pitanju je fajt medju spijunima istocnih i zapadnih zemalja, ukratko verzija Bornovog identiteta sa zenskim likom u glavnoj ulozi. Nisam ljubitelj novijih akcionih filmova, pre svega zbog onih scena borbi gde lete ruke i noge na sve strane, nemas pojma sta se desava dok ne stane i vidis ko je ostao da stoji. Takodje i ubacivanja nepotrebnih likova za koje nema vremena da budu razvijeni, a sve sa ciljem da se malo patetise i sapunja. Ovde ni jednog ni drugog nema previse, cak u drugom delu filma postoji jedna malo duza scena borbe koja mi se bas dopala - nije prebrza, likovi se umaraju, bas je ostavila utisak da su se tukli dok ne popadaju.
Film je korektan, nije dosadan za gledanje, Sarliz je na nivou, ima malo pipkanja sa nekom mrak zenskom (to je verovatno razlog sto je taj lik i ubacen u film, al ajde). Ako ste iz Bornovog identiteta naucili kako da isprebijate nekog hemijkom olovkom, sad ide nastavak kursa - kljucevi od stana i salonske cipele