The Fast and the Furious

Једина права екранизација чувене
Need for Speed игре и правих, адреналинских вожњи. Уживање у доброј акцији, брзини и занимљивим карактерима. И после толико година, све сцене су ми у глави, од Брајановог мувања Мие, преко моториста све до легендарне сцене са возом на крају филма. Стара добра времена...
Оцена 8/10.
2 Fast 2 Furious

Откачен као и први пут када сам гледао. Мало трке, мало више шпијунаже и по мало акције, али много смејања. Хемија између Брајана и Романа Пирса је фантастична, а и Ева Мендез је допринела својом лепотом. Мислим да сам уживао ако не више, онда на истом нивоу као и када сам први пут гледао.
Оцена 7/10.
The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Мало је фалило да га прескочим, јер сам мислио да ми се није баш свидео када сам га (доста давно) први пут гледао, али је добро што сам га опет одгледао, јер је било невероватно гледати оно дрифтовање, а осећај је сада дупло бољи него раније. Овај филм је, по питању радње, смештен између 6. и 7. филма.
Оцена 7/10.
Fast & Furious

Одлично. Има много јурњаве, туче, старе добре хемије Торета и Брајана, лепе Мие, а ту је и Чудесна жена Гал Гадот. Све ми се свидело у овом филму те га стога и оцењујем високо.
Оцена 8/10.
Fast Five

Бољи од 4. дела, и чињенично бољи од 1. дела, иако мени најдражег. У 5. делу је лудило акције, пуцање, туче, јурњава и све то у Риу, а има и љубавних ствари. Радња тече толико флуидно да вас утопи у екран, невероватан акциони филм. Серијал представља нове ликове, враћа старе, а postcredit сцена са Двејн Џонсоном је шлаг на торту по питању зачињавања приче. Иначе, овај филм сам гледао давно, али на катастрофално лошем дивикс квалитету плус нисам ни пратио радњу плус тада нисам био у фазону гледања филмова као сада...али сада, ово је права ствар.
Оцена 9/10.
Fast & Furious 6

Фантастичан и то опет од невероватног Џастина Лина. Сцене су лудачки добре и иако није на нивоу претходног, тек је за одређен проценат слабији. На крају филма је упечатљива postcredit сцена.
Оцена 8,5/10.
Furious 7

Бољи од претходног. Вероватно најбруталније акционе сцене до сада, али су и даље аутомобили примарно средство Торета и његовог тима. Добар додатак постави је и Курт Расел који глуми занимљивог лика. Најтужнији део је нажалост Пол Вокер, јер чињеница да је настрадао као пешак (у стварном животу) док се филм снимао се не може одвојити од самог филма те ми је та тужна чињеница била доста у глави. Задња сцена је изразито емотивна и може натерати сузе носталгичарима и љубитељима 1. филма...Туга...
Оцена 8,5/10.
The Fate of the Furious

На нивоу претходна 2, ако не и бољи, зависи како се коме свиди стил акције. Хумор је овде више изражен и јако је добро упакован, прича добија обрт већ у Хавани, па се онда ређају сцена на сцену, а оно са хаковањем смарт аутомобила, невероватно. Тајрис Гибсон је прави лудак и баш недостаје неки спин оф филм са њим и његовим блесавим форама. Шарлиз Терон, као и увек, жестока. Изостанак Пола Вокера је тужан део филма, а најлепши део, бар мени, је (још од претходног дела) она црна глумица, хакерка. Очекујем да и преостала 2, 3 филма у серијалу буду на нивоу осталих акционих, мада бих потајно пожелио враћање илегалним тркама или нечег што би нас, љубитеље овога, везало за почетак серијала (носталгија).
Оцена 8,5/10.