Prikaz jedne poruke
Stara 13.8.2018, 14:14   #12483
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Deadpool 2 (2018)

Isti stil i humor kao u prvom delu. Odabir muzike fenomenalan, reference na pop-kulturu odlične... tako da je zabava i dalje na visokom nivou. Utisak mi kvari priča - meni deluje da se od 30-40% filma zbrzano uvode neki novi likovi i negativci od kojih niko nije upečatljiv, i stvari se dešavaju tek da se nešto dešava kao podloga za akciju i fore. Prvi mi je bio 9 a ovaj je recimo 7.5 - 8.

Blade Runner 2049 (2017)

Priča mi je zanimljiva, scenografija i muzika dobri ali... Sama atmosfera prosto nema ono nešto što je original imao. Odabir boja je takav da scene često budu u jednom tonu i u par navrata me je podsetio na neke stilizovane video igre ali ona mračna, nadrealna atmosfera iz originala ne postoji. Režija isto lepa ali i tu nešto fali, npr. na samom kraju filma ima puno potencijala da se stvori neka jaka emocija ali ništa od toga jer nema nikakvog fokusa na likove, glumce i njihovu glumu, već sve ostaje u okvirima lepuškastog i stilizovanog. Sve u svemu fin film ali ne uspeva da ponovi upečatljivost originala. 7.5

EDIT: Posle sveg ovog vremena, kad god pustim poslednji monolog Rutger Hauera iz prvog dela, ceo se naježim (kreće od 1:45, nešto ne radi link sa "start from")

Blade Runner - Final scene, "Tears in Rain" Monologue (HD)

Poslednja ispravka: Aibo (13.8.2018 u 14:28)
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke