Citat:
Akumu kaže:
Ma da, shvatio sam i sam posle nekoliko walkthrough klipova iz kasnijih delova igre na Tjubu. Em RPG, em zmajevi, baš nije moj đir.
|
Zapravo, u univerzumu Witchera zmajevi su skoro izumrla vrsta i witcheri ih uglavnom ne diraju

U trećem delu se, koliko ja znam, uopšte ne pojavljuju. Postoje neke varijacije, Grifini, drakonidi al ipak oni su zasebna mitološka bića.
Postoji mnogo toga u Witcheru pored elemenata fantastike. Knjige i igre prave osvrt na pagansku kulturu i slovensku mitologiju, nešto što se retko gde može naći. Atmosfera svake lokacije je unikatna, močvarni predeli Velena prepuni su razbacanih naseobina u kojima žive zadrti seljaci puni strahopoštovanja prema paganskim silama.
Novigrad je mesto političkih intriga i spletki, pijandura, moralnog rasula i bandita, verskih sekti, i sveopšteg haosa u kojem kulminira rasizam prema manjinama. Skelige su ostrva čiji žitelji nalikuju Vikinzima, polu-divlji varvari neprijateljski nastrojeni prema svima koji ne žive na ostrvima.
Svaki quest je prilagođen ovim područjima, a svaki NPC na određenom području ima sopstveni dijalekat, način govorenja, sopstvene tegobe i poglede na svet.
Tako da nije tu samo fantastika dominantna, ima dosta dobrih elemenata priče zbog kojih vredi igrati