Citat:
Guerrinus kaže:
Morrowind mi je baš pun zanimljivih NPC-ova, jest da su statični ali kroz dijalog nekako ožive i simpatični su. A i Skyrim takođe nije loš, čak i sa oguljenim audio dijalogom. Evo šta mi se posebno sviđa kod Betesdinih igara.
Npr. onaj vlasnik mlina u Morthal-u, Jorgen. Na prvi susret najobičniji seljak koji samo želi da ga svi ostave na miru. A onda se otvori muzej u Dawnstar-u i saznajemo da je član tajnog društva koje generacijama unazad čuva deliće Mehrunovog bodeža još od krize Obliviona. I tako saznajemo da je verovatno to razlog njegovog insistiranja na privatnosti kao i nervoze usled osećaja velikog pritiska i odgovornosti.
Ili kovač Rustleif iz Dawnstara. Najobičniji NPC nebitan u pogledu igre, a opet ostavlja utisak stvarnog lika sa stvarnim životom. Ili šta tek reći za Rorikstead, zabačeno, mirno selo usred tundre bez ikakvog dodira sa glavnom pričom a predmet je jedne od najzanimljivijih teorija zavere u celoj igri među fanovima. Sve na osnovu tih nekoliko NPC-ova koji tamo žive.
Elem, koji Gothic preporučuješ? Godinama mi ljudi preporučuju taj serijal, možda je vreme da konačno proverim o ćemu se radi.
|
Morrowind iskljucujem iz price posto mi je on u top 5 omiljenih RPGova.
Sto se Gothic-a tice, Gothic 1 i Gothic 2 Night of the Raven (nije vanilla), iliti Gothic 2 Gold, s tim sto dosta ljudi smatra da je Gothic 1 previse clunky za danasnje standarde, tako da ukoliko ti se on ne svidi sa tehnicke strane, svakako probaj Gothic 2 NotR (obavezno NotR, ne vanilla da jos jednom ponovim). Gothic 1 ima izuzetnu atmosferu kao i 2, tako da toplo preporucujem da mu das sansu i naviknes se malo na kontrole (trebace ti koji sat). Gothic 3 je slabiji od ova dva, pa i od Morrowinda, ali mislim da uz community patcheve i slicno i dalje vredi odigrati.